Britanski novinar Mike Dixon (59) preminuo je dok je izvještavao o Australian Openu u Melbourneu. “Užasnuti smo što možemo objaviti da je naš veliki muž i otac Mike kolabirao i preminuo dok je gledao Australian Open u Melbourneu. On je 38 godina pratio sport širom svijeta i živio svoj san. Bio je zaista veliki čovjek i on će biti promašio.” “Lusi, Sem, Rubi i Džo” objavljen je na njegovom profilu na društvenoj mreži “X” (bivši “Twitter”).

Mike Dixon je pisao za Daily Mail i njegova smrt je šokirala njegove kolege. Oglasio se i reporter New York Timesa Ben Rothenberg. “Mike je apsolutni dragulj, sjajan novinar i još bolja osoba, i bilo je sjajno biti na ovom vrtuljku s njim. Što je najvažnije, znam koliko voli svoju porodicu. Oduševljena sam, “Šokirana ovog gubitka, nadam se da ćete svi naći mir u ovom šoku”, izjavio je.

“Sa dubokom tugom je Mike Dixon preminuo u 59. godini. Dixon je bio briljantan teniski novinar i odličan kolega – briljantan, ljubazan i pun razumijevanja. Što je još važnije, da, on je sjajan momak. Bila mi je čast “raditi sa njim i upoznavanje sa njim.” Počivaj u miru i vidimo se, gospodine Wimbledon,” piše u uvodniku Daily Mail-a.

Oglasi - Advertisement