Nakon duge i teške bolesti, u 55. godini života preminula je Vesna Kuprešak, sudionica glazbenog natjecanja “Nikad nije kasno” iz Požarevca.

Dugo vremena pjevačica je vodila dugu i mukotrpnu borbu s tumorima na jajnicima i maternici. Do posljednjih trenutaka pokazivala je nepokolebljivu snagu i odlučnost, podsjećajući na veličanstvenog lava kojeg je svojedobno rječito opisala u intervjuu za Grand.

Nakon što je otkrila dijagnozu raka jajnika i maternice, krenula je s rigoroznim režimom liječenja. Međutim, njezina je bitka dobila neočekivani obrat kada se zarazila COVID-19 tijekom hospitalizacije. Ovaj nesretni događaj poslužio je kao snažan podsjetnik da nevolja ne nestaje sama od sebe, vodeći je u žestoku borbu za preživljavanje.

U svibnju 2021. postavljena mi je dijagnoza karcinom jajnika i maternice, a za mjesec dana sam operirana u Kliničkom centru u Beogradu. Nažalost, dok sam bio u bolnici, i ja sam dobio virus, zbog čega sam prebačen na Karaburmu, poznatu kao kovid bolnica. Nevjerojatno je kako sam brzo krenuo u novu bitku, još uvijek se oporavljajući od operacije sa svježim šavovima. Punom odlučnošću borio sam se za preživljavanje osamnaest mukotrpnih dana, izdržavši značajan pad krvne slike i razine željeza. Danak je bio očit jer sam smršavio nevjerojatnih 32 kilograma. Vesna je ispričala svoj mukotrpan put.

Njeni najbliži je nisu mogli identificirati zbog značajne promjene u tjelesnoj težini.

Nakon što je zanemarila i jedan pregled, Vesna je doživjela duboku transformaciju, ne samo u svom fizičkom izgledu, već iu cjelokupnom zdravlju. Posljedica je bila iscrpljujuća bitka, i psihički i fizički. Nakon mjesec dana oporavka prošla je niz tretmana: šest intenzivnih kemoterapija i dodatnih 17 ciklusa biološke terapije. Nažalost, nuspojave ovih tretmana rezultirale su gubitkom kose. Odlučna da se ne suoči s tom realnošću, Vesna je uzela stvar u svoje ruke i hrabro obrijala vlastitu glavu.

Raku, bolesti poznatoj po svojoj varljivoj prirodi, može se učinkovito suprotstaviti preventivnim mjerama i redovitim pregledima. Ovaj isplativ pristup dokazan je uvijek iznova, u što sam se osobno uvjerio. Sve do 2018. marljivo sam odlazila na liječničke preglede, ali sam, nažalost, dopustila da odgađanje uzme maha i preskočila sljedeći, uvjeravajući se da ću to obaviti sutra. Međutim, činilo se da sutra nikako da stigne. Kako se 2019. odvijala, a svijet je progutala pandemija, počeo sam primjećivati ​​abnormalno oticanje u trbuhu. Zabrinut sam potražio stručno mišljenje i internista i ginekologa. Tijekom tog procesa primio sam poražavajuću vijest o svojoj dijagnozi. Obuzet očajem, strah me čvrsto uhvatio, i shvatio sam da padam u stanje blage depresije. Bile su to iskrene riječi bivšeg sportaša koji je iz prve ruke iskusio surovu stvarnost raka.

Nakon što je vjerovala da je pobijedila rak, Vesna se godinu dana kasnije suočila s njegovim ponovnim pojavljivanjem. Unatoč tome, odbila je prepustiti se očaju i svjesno se trudila zadržati veselo raspoloženje, čak i tijekom svojih nastupa.

Povratak težine bio je jednostavan zadatak, a moje optimistično držanje, na kojem sam zahvalan, ostaje netaknuto. Um je izvor svih stvari, uključujući pozitivne misli i veselo raspoloženje. Trenutno se osjećam fantastično i nadam se da je ovo poglavlje iza mene. Međutim, redoviti pregledi su nužni zbog kronične i neizlječive prirode raka; njegov povratak je nepredvidiv. Kažu da borba protiv raka nema kraja, ali kako je jednom zapisao sveti Petar, čovjekova sudbina ostaje neizvjesna. Nakon dijagnoze, čovjek može imati još samo nekoliko mjeseci ili godina života ili može imati desetljeća pred sobom.

Oglasi - Advertisement