Saša Popović, dosadašnji vlasnik i direktor “Grand” produkcije, nedavno je otkrio da je progovorio o pojedinim aspektima ugovora sa “Zvijezdama Granda”.

Unatoč optužbama za previsoke troškove produkcije i tvrdnjama da su pjevači devetogodišnjim ugovorima s “Grandom” vezani kao “robovi”, Popović je otkrio svoje viđenje stvari.

Popović je svoju priču započeo rekavši da su brojna djeca koja sudjeluju, ali da ga njihove izjave ne diraju. Kad njih dvadesetak dođe do finala, potpisuju ugovor na devet godina. No, Popović finalistima pojašnjava da će ugovor biti valjan samo ako dokažu svoju vrijednost. Nakon potpisivanja ugovora počinju raditi u klubovima i diskotekama za oko sto do sto pedeset eura. Nakon što sudjeluju u natjecanju, počinje novo poglavlje.

Tijekom razgovora Popović je objasnio svoj pristup vođenju umjetnika. Kaže im da će im se, ako mogu zaraditi tisuću-dvije eura, isplatiti raditi pjesme i reklame. No, savjetuje im i da ako i nakon godinu dana budu zarađivali 150 eura, ugovor koji su potpisali bit će bezvrijedan. Popović im sugerira da nastave raditi kao i do sada i da s njim imaju ugovor na devet godina. Uvjerava ih i da mu se uvijek mogu vratiti ako trebaju nešto snimiti jer je on njihov dom. Vjeruje da će se možda nešto dogoditi za tri-četiri godine.

Govornik je podsjetio i na porijeklo Mirze Selimovića.

Živo se sjećam Mirze Selimovića koji je izašao kao pobjednik jednog pjevačkog natjecanja. Unatoč pobjedi, dobio je samo jednu ili dvije pjesme, od kojih ga nijedna nije vinula u zvijezde. Jednog dana mi je prišao i jadao se: “Direktore, što mogu, ja još uvijek pjevam za 400 ili 500 eura.” Dao sam mu nekoliko savjeta, rekao sam: “Pjevaš za sebe. Ako postoji prilika za nastup koji ti odgovara, mi ćemo to organizirati. I bez obzira na to imaš li ugovor ili ne, sav zarađeni novac bit će tvoj.” Kako se doznaje, Mirzina karijera je nakon našeg razgovora krenula u nebo, a sada ima visoku cijenu. Popović je otkrio zaradu “Granda”, kao i iznos novca koji je izvođač zaradio od emisija.

Saša je izjavio: “Moram pojasniti da je ugovorom predviđeno da se njima izdvaja 70 posto, a ‘Grandu’ 30 posto. Važno je napomenuti da se ovaj postotak odnosi isključivo na pjevače koji imaju značajnu tržišnu vrijednost i imaju mogućnost nastupa na događaje visokog profila za znatnu naknadu.

Oglasi - Advertisement