Tijekom svoje šetnje sporednom ulicom u središtu grada, Miles Brewin, 48-godišnji taksist porijeklom iz Ontarija, neočekivano je naišao na starijeg gospodina koji je pronađen kako leži u snijegu.

Ne znajući, nesebično je pružio pomoć starcu u nevolji, potpuno nesvjestan nesagledivih posljedica koje ga očekuju, baš kao i svaki običan čovjek.

Tijekom zadnje dionice svoje vožnje kroz Hamilton, taksist Miles osjetio je val iščekivanja dok se približavao kraju. Dani nemilosrdnih snježnih padalina učinili su ceste opasnima, ali on je ostao usredotočen. Dok je nogom čvrsto pritiskao papučicu kočnice, pozornost mu je privukla usamljena figura u snijegu – djed kojemu je trebala pomoć.

U stanju najveće nevolje, osoba je nepomično ležala, klateći se na rubu podlijeganja niskim temperaturama. Obuzet potpunom dezorijentacijom i bez ikakvog osjećaja za sebe, posrnuo je i srušio se u pokušaju da nabavi novine.

Bez oklijevanja sam ga brzo prenio u medicinsku ustanovu, gdje je postupno dolazio k sebi. Bilo je očito da mu je potrebna hitna liječnička intervencija. Po našem dolasku bolničko osoblje se raspitivalo o našoj povezanosti, na što sam ja odgovorio: “Ja sam samo simpatična osoba koja je slučajno pružila pomoć nekome u nevolji”. Kao mjeru predostrožnosti, dostavio sam im svoje podatke za kontakt.

Nakon što je prošlo sedam dana, bio je zatečen primitkom neočekivanog i neobičnog telefonskog poziva.

Oglasi - Advertisement