U ranim jutarnjim satima dogodio se napad u kojem su ispaljene najmanje tri rakete prema američkom veleposlanstvu u Bagdadu. Ciljano područje ne obuhvaća samo zgradu veleposlanstva već i razne vladine i diplomatske strukture.

Prema vojnom dužnosniku iz Sjedinjenih Država, oglašavanje alarma za opasnost vjerojatno se dogodilo kao posljedica snažnog udara. Službenik je također potvrdio da su rakete pale u neposrednoj blizini američkog veleposlanstva i baze Union III, u kojoj su smještene trupe međunarodne koalicije posvećene borbi protiv ekstremizma.

Status aktivacije protuzračnih obrambenih sustava veleposlanstva i prisutnost bilo kakve potencijalne štete u ovom su trenutku neizvjesni.

Od sredine listopada bilo je više od 70 napada usmjerenih na američke vojne baze u Iraku i Siriji. Ovi napadi pripisani su krovnoj organizaciji koja predstavlja različite naoružane skupine šiitskih muslimana u Iraku.

Kako javlja Reuters, za sada nema pripisivanja odgovornosti za napad na američko veleposlanstvo koji se dogodio jutros oko četiri sata.
Eksplozije i sirene snimljene su u videozapisima koji su podijeljeni na platformama društvenih medija, popraćeni korisničkim računima koji su prijavili čujnost otprilike 10 do 12 eksplozija.

Oglasi - Advertisement