Pjevačica Selma Bajrami izazvala je kontroverze izlaganjem dvoglavog orla, simbola Velike Albanije, tijekom svog posljednjeg nastupa. Ovaj postupak rezultirao je njezinim kontinuiranim provociranjem javnosti.

Svojom posljednjom odlukom izazvala je novi bijes među stanovništvom. Nadalje, njezina želja da se situacija nastavi očita je zbog njezinih postupaka nakon kontroverznog događaja: pjevanje nacionalističke albanske pjesme i isticanje amblema dvoglavog orla. Izričito je rekla da nema namjeru izraziti žaljenje zbog svojih postupaka.

Nakon što je snimila svoju fotografiju s dva podignuta prsta, podijelila ju je na dva različita odjeljka svog Instagram računa – “story” kao i na “zidu” svog profila.

Znak o kojem se govori ima dva različita značenja. Prvi od njih je stečen tijekom Drugog svjetskog rata, kada je Victor de Lavallée, belgijski političar, savjetovao slušatelje u radijskom programu BBC-ja da iskoriste znak kao znak otpora protiv okupacijskih njemačkih snaga u Europi.

Simbol je prihvaćen kao oblik “tihog otpora” protiv nadmoćnog protivnika u brojnim nacijama. Svrha amblema bila je ujediniti obeshrabrene pojedince i motivirati ih da zauzmu stav, kako je primijetio jedan poznati političar. Tijekom 1960-ih usvojen je u Europi i transformiran u simbol “V” za “mir”. Trenutno se često koristi za predstavljanje pobjede i postignuća, inspirirano engleskom riječju za pobjedu – V(ictory).

Bosanskohercegovačka pjevačica oglasila se na svom Instagram profilu live videom u kojem je progovorila o aktuelnoj temi koja je uzburkala pop glazbu.

– Selmić, dođi nam u Srbiju opet, narod te voli – poručio joj je jedan pratilac.

– Ja ću svuda doći, to što drugi pokušavaju da mi nameste, neće im uspeti – rekla je pevačica, a potom sa sigurnošću otkrila sve o zabrani ulaska u Srbiju.

– Nisam dobila zabranu, nikada je neću dobiti. Znam da bi neki voleli, ali nadajte se uzalud. Onda bi zabranu trebalo dobiti svi ovi koji u Bosni i Hercegovini dižu tri prsta – rekla je ona, pa se osvrnula na gnev javnosti.

– Nisu zabranili, to su samo pokušaji, bojkot. Selma se vraća u punom sjaju. Sve namontirano. Nemam se zbog čega izvinjavati, nisam ništa uradila – nakon čega su krenuli da se nižu komentari:

– “Kako namontirano kad si pokazivala”, “Dobićeš zabranu u Srbiji. Kako se osećaš povodom toga” – bili su samo neki od komentara, dok su joj neki pružali i podršku.Podsetimo, povodom skandala koji je napravila pevačica Selma Bajrami kada je tokom jednog nastupa pokazivala simbol “velike Albanije”, oglasile su se mnoge poznate ličnosti iz Srbije i osudile njen potez.

Oglasi - Advertisement