Po nalogu bivšeg šefa BIA-e Aleksandra Vulina, Srbija je zabranila ulazak pjevačici Selmi Bajrama. Otkako je stigla u beogradsku zračnu luku, njezino prisustvo na internetu konstantno izaziva značajan interes.

Nakon što je više puta bio provociran, pa čak i javno izazivao Novaka Đokovića, Bajrami se odvažio i prešao granicu iz Bosne u grad u kojem živi oko 200.000 Srba. Njezino krajnje odredište bio je Beč, gdje se divno provela i cijelo svoje putovanje snimila u TikTok videu.

@selmabajrami80

@Sanja Lil’Wolf ❤️ #selmabajrami #sanjavucic #omadjijan #fyp #foryoupage #foryou

♬ original sound – Selma Bajrami

U procesu snimanja, Selma je pokazala svoje izuzetne pjevačke sposobnosti zadivljujućom izvedbom poznate pjesme koju je u originalu izvela njena kolegica Sanja Vučić.

U nizu opaski, poput “Ona se oslanja na Srbe, stigla je u srpski grad”, “Treba da te bude sram”, “Ti snosiš odgovornost”, važno je istaknuti da postoji neslužbena procjena od cca. 300.000 etničkih Srba koji žive u zemlji, uključujući i one koji imaju austrijsko državljanstvo.

Beč, glavni grad, dom je značajne srpske populacije od oko 200.000 ljudi. Često ga se naziva trećim najvećim srpskim gradom u svijetu, nakon Beograda i Novog Sada. Srpski je drugi jezik po učestalosti u Beču, odmah iza njemačkog.

Oglasi - Advertisement