Srpski teniser Novak Đoković dao je veoma zanimljiv intervju za Si-Bi-Es u kojem je uglavnom pomenuo priču o tome da je “mentalna snaga dar” i da li ima isti odnos sa Rafaelom Nadalom Prijatelji sa Rodžerom Federerom. Uostalom, sada već poznati novinar John Wertheim izašao je da ga intervjuiše, ispričavši za Sport Illustrated kako je prošao njihov dogovor i koliko je Đoković bio impresioniran njime.

„Nadam se da neću narušiti poverenje među nama, ali ranije ove godine razgovarao sam sa Đokovićevim timom. Smatrali su da sam previše oštar u pisanju i komentarima na televiziji kada pričam o njemu. .Mislim da su neki njegovi izbori, pogotovo tokom pandemije, mi ga ne zaslužujemo, pogotovo s obzirom na lidersku poziciju na kojoj se uspostavio. Ali evo ludog dijela priče: niko nije povisio ton, psovao ili upro prstom. Niko nije rekao da smo gotovi , neću da te slušam, ili tako nešto. Objasnili smo jedno drugom situaciju koju smo imali, čuli šta smo imali da kažemo, bez izvinjenja, ali rukovali smo se i to je bilo to”, otkrio je Wertheim, pokazujući da ne voli biti “centralni dio priče”. . “.

Nakon što je pohvalio Novakov tim za odličan način na koji su se suočili sa situacijom, složio se sa njihovim komentarima u intervjuu za pomenuti američki šou kada su nakon US Opena promijenili menadžere. Zbog toga su obavljeni intervjui među majstorima u Beogradu, Parizu i Torinu.

“Veliki dio intervjua obavljen je u kancelarijama njegove fondacije. Ništa nije bilo zabranjeno…” rekao je Wertheim, dodajući da Noel nije tražio da vidi pitanja prije intervjua, niti je postavljao pitanja tokom emitovanja emisije. Tražite da vidite pokazati pre izlaska. .

“Razgovarali smo dva sata, slagali se i ne slagali, šalili se i ozbiljno, teniske i neteniske teme. Ali ne želim previše da pričam o njegovim stavovima o vakcini protiv korona virusa ili Australian Openu.” 2022. sam čak Ne postoji način da se izbjegne ova tema. ” naglašava Wertheim, govoreći nešto što ga posebno raduje: “Kada sam pročitao transkript, vidio sam da u njemu nema klišea. Ne postoje klasične PR rečenice. Bilo je nekoliko puta kada je tražio da ponovi odgovore jer je htio još nešto dodati, ali to je bilo to. ”

Napomenuo je i da su razmišljali da intervjuišu još neke ličnosti iz Novakovog života, poput njegove supruge Jelene, ali su odlučili da govore samo najbolji teniseri sveta. Osim toga, zna da će ga obožavatelji voljeti bez obzira na sve, a oni koji ga mrze također će ga mrzeti.

“Imam Bajdena u svojoj emisiji, pa me pitaju – zašto se fokusirati na tenisera. Možda bi trebali malo više poštovati najboljeg sportistu današnjice. I vrlo zanimljivu i kompleksnu ličnost”, zaključio je.

Oglasi - Advertisement