Vatrogasci u Francuskoj bili su upozoreni na dojavu o automobilu koji je uništen u istočnom gradu Strasbourgu. Dolaskom na mjesto događaja uočili su rupu na krovu automobila, promjera pola metra, te razbijena stakla.

Prema članku u Daily Mailu, policija trenutno provodi istragu o vjerojatnom scenariju da je meteorit udario u Renault Clio.

Do sada nema naznaka radioaktivnosti unutar automobila. To je razumno očekivanje da je automobil odozgo probušio meteorit, budući da ta nebeska tijela sadrže radioaktivni materijal u tragovima.
Unatoč iscrpnoj potrazi, istražitelji nisu uspjeli locirati nijedan meteorit u vozilu. Međutim, primili su izvješće o malom, svijetlosmeđem kamenu veličine lješnjaka koji je otkriven u neposrednoj blizini mjesta događaja.

Strazbur

Prema njihovoj procjeni, potencijalna sila meteorita bila je dovoljno značajna da se mogao raspasti pri udaru.

Prema znanstvenim istraživanjima poznato je da meteori ulaze u Zemljinu atmosferu nevjerojatnom brzinom od otprilike 45.000 kilometara na sat. Međutim, ta se brzina dramatično smanjuje na samo raspon od 55 do 110 kilometara na sat nakon što dosegne Zemljinu atmosferu.

Oglasi - Advertisement