Ljuban Vidović uhapšen je zajedno sa bratom Miljanom Vidovićem u tržnom centru u Beogradu 10. novembra i pušten oko 16.30 časova. Izašao je sa kapije Centralnog zatvora u Bačvanskoj ulici sa osmehom, sa crnom vrećom i šarenom torbom u rukama, a na glavi kapuljačom.

“Imao je na sebi dvije jakne. Ispred vrata ga je čekao stariji gospodin i srdačno su ga pozdravili i poljubili”, rekao je Curielin sagovornik. Podsjetimo, Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da je sudu dostavilo optužnicu za krivično djelo zlostavljanja i mučenja protiv Miljana Vidovića i preporučilo mu kaznu od godinu dana zatvora, dok je Miljan Vidović osuđen na jednu godine zatvora.Vidović je podnio krivičnu prijavu. Njegov brat Luban je otpušten.

Inače, Miljan Vidović i Ljuban Vidović, poznatiji i kao braća Hofmann, uhapšeni su nakon objavljivanja snimka na kojem su navodno mučili i zlostavljali konobara i dostavljača. S obzirom na to da se krivično delo dogodilo u Irigi, Tužilaštvo preporučuje da se Prvi osnovni sud u Beogradu izjasni mjesno nenadležnim i po okončanju spisa uputi stvarnoj i mjesnoj nadležnosti Sremske Mitrovice Rješenje od niži sud koji je nadležan.

Inače, kako piše Kurir, tokom istrage saslušani su konobari i dostavljači, kao i svjedok. Prema nezvaničnim izvorima, rekli su da je sve što se vidi na snimku “samo šala”. “Snimak na kojem je krivično gonjen Mijan Vidović snimljen je ispred jednog restorana u Irigi, na kojem se vidi kako govori radniku restorana: „Kome ​​si rekao da ćeš zaklati papagaja? ? Hoćeš da ubiješ papagaja pred mojom ćerkom? Jeste li rekli da želite da ubijete papagaja pred mojom ćerkom? Treba li joj dati mrtvog papagaja? Ne daj da zakoljem tebe kučko mala, zar ne vidiš ko sam ja? Ne možete reći ništa loše o mojoj djeci, morate me poštovati, čujete li me? rekao je Vidović prije nego što je ošamario konobara i udario ga šakom u stomak.

Tužilac je rekao da ne vjeruje da je sve što je svjedok rekao šala i da će otvoriti postupak za istragu da li je počinio krivična djela poput davanja lažnih izjava i ometanja pravde. svakako.

Oglasi - Advertisement