Marika Mihajlović iz Zapadne Nemačke sahranila je tek rođenu ćerku i rekla da je ubica u bolnici u Sremskoj Mitrovici.

– U bolnicu sam primljena 12. januara, 7 dana pre termina, sutradan sam bila na ginekološkom pregledu i u 8.30 su me poslali u porođajnu salu i počela je indukcija porođaja – rekla je Marica za Kurir, dodajući da su u 16.30 shvatili da prirodni porođaj neće proći i rekli su joj da sačeka pet sati da doktor uradi carski rez.

– Doktor je došao tek u 18:00 i odlučio je da se porodi prirodnim putem, a babica mu je rekla da mora na carski rez. Ništa se nije promenilo, beba nije mogla da uđe u karlicu, bila sam mučena, nisam imala snage, dali su mi kiseonik da mogu da dišem. Zamolio sam doktora da uradi carski rez, a on ništa nije uradio. Molila sam ga da uradim carski rez, da mi spase bebu, udarao me je, štipao me za bradu, pretio batinama, htela sam da udarim “dve lobanje”, hteo je da mi razbije glavu, vređajući nacionalnu fondaciju – rekla je Marica , i nastavio je rekao:

– Još uvek tražim pomoć. Kada je video da beba ne može da se rodi, zaustavio je moje porođaje, počeo da mi daje anesteziju i rasekao mi vaginu da bi beba mogla da izađe. Skočilo mi je na stomak, stežući i lomeći rebra, izgubila sam svest, beba mi se zaglavila u karlici, povratila od pritiska i progutala ceo sadržaj. Udahnula je vazduh, ali nije mogla da izdahne jer su joj pluća bila blokirana. U plućima se pojavljuju plikovi. U 23.05 uspjeli su da oslobode bebu, koja nije disala i čije je srce stalo. Uspeli su da je reanimiraju, stavili na respirator i poslali u Novi Sad. Ali u šest ujutru javili su da je beba umrla i da je živjela pretvorila bi se u biljku i imala bi oštećenje mozga – rekla je Marica i dodala da je trudnoća normalna.

Imamo i petogodišnju kćer koja je doživjela užasnu traumu kao rezultat onoga što se dogodilo.

– Ona plače i traži sestru i toliko smo srećni što smo odavno odlučili da će se naša druga devojčica zvati Elena. Nažalost, juče smo morali da je sahranimo. Nismo imali ni fotografiju umrlice, morali smo da stavimo fotografiju mrtve bebe u kovčeg na umrlicu. Imam samo jednu iz inkubatora – zaplakala je majka i rekla da je mogla da vidi svoju bebu u inkubatoru neko vreme dok je bila živa.

Niko me iz bolnice nije zvao, zaključila je.

Oglasi - Advertisement