Simptomi Dijabetesa i Značaj Ishrane u Kontroli Bolesti

Prekomjerna žeđ i glad, umor, neobjašnjivo gojenje ili mršavljenje, sporo zarastanje rana, često mokrenje, mučnina i problemi sa vidom su najčešći simptomi dijabetesa. Kontrola nivoa šećera u krvi kroz ishranu igra ključnu ulogu u upravljanju ovom bolešću.

Insulinska Rezistencija: Prevencija i Rizici Prema medicinskim istraživanjima, svaka treća osoba može razviti insulinsku rezistenciju do pedesete godine života. Osim zdrave ishrane, važni faktori prevencije uključuju redovnu fizičku aktivnost, dovoljno odmora i kvalitetan san.

Laneno Sjeme i Dijabetes Brojna istraživanja su istraživala uticaj lanenog semena na zdravlje, posebno kod osoba sa dijabetesom. Nutricionista Ejlsa Hičens ističe da konzumacija 30 grama lanenog semena dnevno (oko tri kašike, najbolje samljevenog i pomiješanog sa jogurtom) može znatno smanjiti ključne pokazatelje šećera u krvi. Idealno je koristiti jogurt s nižim procentom masti.

Topiva Vlakna u Lanenom Semenu Topiva vlakna u lanenom semenu igraju važnu ulogu u privlačenju šećera i masti, te pomažu tijelu da se oslobodi viška koji nije potrošen kao energija. Međutim, ovo nije zamjena za zdravu ishranu.

Nutricionistički Savjeti za Ishranu Nutricionisti preporučuju uključivanje jaja, zelenog povrća i kupusnjača poput brokolija, kao i smeđeg pirinča i soje u svakodnevni jelovnik za osobe koje imaju dijabetes ili su u riziku od razvoja ove bolesti.

Oglasi - Advertisement