U nevjerojatnoj transformaciji, Amir Rešić prihvatio je novi vjerski identitet kao Nikola, a na svoj profesionalni put krenuo kao Nino. Međutim, 2004. godine odlučio je vratiti svoje izvorno ime, Amir. Tijekom ove tranzicije neki su ga pojedinci kritizirali, optužujući ga da je kompromitirao svoja uvjerenja za osobnu korist.

Da je Nino još živ, danas bi obilježio 60. rođendan; međutim, sudbina je imala druge planove, prekinula mu život u nježne 43 godine, dok su se njegovi posljednji trenuci odvijali na ovaj način.

Malo je poznato da se Nino Rešić preobratio i uzeo ime Nikola umjesto Amir. Postoje glasine da je Daja također prešao s islama na pravoslavlje radi svoje karijere i financijske dobiti, ali se kasnije vratio na svoje izvorno ime, Amir, 2004. godine. Ta je odluka dovela do toga da bude označen kao netko tko je kompromitirao svoja uvjerenja radi osobnih dobiti, iako je o tome odlučio šutjeti.

Odrastao i školovan u Kozarskoj Dubici, u Bosni, Nino se na kraju preselio u Kruševac, u Srbiji. Uz njega je bio i njegov mlađi brat Dejan. Ninove prve godine bile su ispunjene radošću i privrženošću, dok je uživao u okruženju punom ljubavi i pažnje. Izbirljiv u prijateljstvima, u djetinjstvu nije imao mnogo prijatelja. No neizbrisiv trag u njegovom odrastanju ostavio je njegov brat Dejan, rođen kad je Nino imao devet godina. Nino je stvorio snažnu vezu sa svojom majkom, zbog čega je svako razdvajanje bilo izazovno iskušenje. Naime, kada je krenuo u osnovnu školu, majka ga je morala pratiti u razred zbog nevoljkosti da se rastane, o čemu piše u Biografiji.
Ninova prva kći Amela rodila se prije nego što je ušao u brak. Nakon toga Nino je sklopio dva braka i dobio još dvije kćeri, Sandru i Tamaru. Iako su točni motivi njegovog prijelaza s islama na pravoslavlje i njegove promjene imena iz Amir u Nikola ostali donekle dvosmisleni, široko se vjeruje da su njegovi postupci bili vođeni njegovom dubokom privrženošću prema njegovoj prvoj ženi, koja je prakticirala pravoslavnu vjeru.

Nema sumnje da su na njegovu karijeru značajno utjecali ljubavni život i obitelj. Albumi koje je objavio često su odražavali izazove s kojima se suočavao u svojim romantičnim vezama, što je zauzvrat utjecalo na njihov uspjeh.

Nastavljajući glazbenu ostavštinu svog oca, Sandra Rešić, Ninina kći iz prethodnog braka, krenula je na samostalan put u svijet pjevanja. Ukrasila je pozornicu renomiranog glazbenog show-programa “Zvezde Granda” ne jednom, već čak tri puta i ostvarila zapažen trijumf.
U intervjuu za Premier Weekend Special Sandra Rešić otkrila je da je na pitanje voli li ga iskreno odgovorila niječno. Kako je uopće mogla voljeti nekoga koga uopće nije poznavala? Sandra je također iskazala svoj bijes prema njemu, ali ne zbog njegove nevjere ili opijanja, već zato što je nju i Cicu ostavio u jednokrevetnoj sobi bez grijanja. Zatim je spomenula da postoje neka pitanja koja mu nije imala priliku postaviti.

“Zašto si čekao da navršiš deset godina da se javiš? Postoji nešto što nikad prije nisam spomenuo, nešto što sam kasnije otkrio. To je priča koja je kružila godinama. Kad je bio istaknuta slavna osoba, njegovi su mu menadžeri savjetovali da zaniječe da ima bilo kakve obitelji i da njegovo dvoje djece drži u tajnosti.Čuo sam to iz prve ruke od pojedinaca koji su bili s njim u tom razdoblju.

Sandra se osvrnula na desetljeće dugog poznanstva.

Tijekom teških vremena trudio se i tražio našu podršku. No, pred kraj je zanemario svoje financijske obveze, stavljajući sve osim nas u prioritet. Boreći se s ovisnošću o alkoholu, podvrgao se nekoliko neuspješnih pokušaja liječenja. Pijući dvije litre votke dnevno, ostao je prigušen i staložen. Iako ga ne bih označio kao užasnog oca, on jednostavno nije bio u stanju ispuniti svoje očinske dužnosti.

Osim toga, otkrila je detalje njegovog posljednjeg dana.

Dok su melodije Vide Pavlović ispunjavale prostor, ja sam se našao u kuhinji, vješto pržeći šnicle dok je ulje cvrčalo u tavi. Sjećanje na taj dan ostalo mi je živo u sjećanju, kao da se dogodilo baš jučer. Guštali smo u obroku uranjajući u očaravajuće glasove Vide Pavlović i Verice Šerifović puna četiri sata bez prekida. Dok sam ja pijuckao vodu, moj se suputnik prepustio votki, a njegova je prisutnost unijela osjećaj topline i prijateljstva. Pitajući trebam li što, pristojno sam odbio, ne sluteći da će to biti naš posljednji susret. Dva dana kasnije, vijest o njegovoj smrti stigla je do mene preko njegovog menadžera. Osvrćući se na utjecaj mog oca na naše živote, priznajem da on možda nije imao najbolji utjecaj na moju majku i mene, ali vjerujem da je učinio najbolje što je mogao sa znanjem koje je posjedovao. Na mnoge je načine bio čovjek dobrog srca. Trenutno sam zadovoljan i ništa mi ne nedostaje, zahvalan sam za ono što je učinio za druge i velikodušnost koju je pokazao. Njegov peterosobni stan na Banovom brdu služio je kao utočište za šestero ljudi koji su držali ključeve njegovih vrata, dok smo mi ostali izvan njegovog praga.
2. ožujka 1996. godine ušao je u drugi brak. Ušao je u brak sa svojom djevojkom Sarom, za koju je čvrsto vjerovao da će unijeti neizmjerno obogaćenje i transformaciju u njegov život u svakom pogledu. Sara se pokazala kao neprocjenjiv oslonac, kako osobno tako i poslovno. Zajedno su dočekali rođenje kćerkice Tamare.

On je 18. listopada 2007. godine preminuo od posljedica upale gušterače izazvane alkoholizmom na liječenju u bolnici u Bijeljini, koja se nalazi u Republici Srpskoj. Njegovo posljednje počivalište je u rodnoj Kozarskoj Dubici. Na mjesnom je groblju Ninin ujak podigao spomen obilježje s mikrofonom kao simboličnim prikazom života i karijere pjevačice. Osim toga, neki odani obožavatelji ostavili su mramornu zvijezdu s njegovim imenom na njegovom grobu, zajedno s iskrenom porukom ispisanom na naslovnici staklene knjige. Posljednjih dana svog života Nino je marljivo radio na novom albumu uz svog menadžera i bliskog prijatelja Nermina Ademovića.

Ninova prerana smrt u 43. godini bila je neočekivana. U početku su njegovi prijatelji vjerovali da je njegova nelagoda posljedica obične prehlade. Unatoč njihovom inzistiranju, opirao se odlasku u bolnicu. Na kraju, kada mu se stanje pogoršalo, hitno su ga odvezli u bolnicu, ali tragično, preminuo je samo nekoliko sati kasnije. Obaviješteni su njegova obitelj i prijatelji, a Ninin ujak iz Zagreba odlučio je da će sprovod biti po islamskim običajima u Kozarskoj Dubici.

Oglasi - Advertisement