Bijele mrlje na koži često su estetski problem koji može utjecati na pojedinca. Obično se prvo pojavljuju na vratu, a mogu se proširiti na druge dijelove tijela. Uzroci mogu biti različiti, uključujući pad imuniteta, pojačano znojenje, masnu kožu, izlaganje suncu i boravak u vlažnim i toplim okruženjima.

Postoje razni domaći tretmani koje možete isprobati kako biste se riješili ovih mrlja. Evo nekoliko primjera:

  1. Probiotici: Nanesite obični jogurt ili probiotike bez šećera na zahvaćena područja. Ostavite da se osuši prije ispiranja. Ponavljajte nekoliko puta dnevno za najbolje rezultate.
  2. Jabučni Ocat: Pomiješajte jabučni ocat s jednakom količinom vode. Nanesite smjesu na zahvaćena područja pomoću vate i ostavite da se osuši. Jabučni ocat može biti učinkovit protiv gljivičnih infekcija.
  3. Ulje Čajevca: Napravite smjesu od jedne žlice maslinovog ulja i 5 do 7 kapi eteričnog ulja čajevca. Nanesite na kožu i ostavite da djeluje dok ste kod kuće.
  4. Češnjak: Prerežite češnjak na pola i nanesite na zaražena područja. Možete osjetiti lagano peckanje. Ostavite da djeluje 20 minuta prije tuširanja.
  5. Kurkuma: Stvorite pastu miješanjem kurkume u prahu s vodom. Nanesite na kožu i ostavite 30 minuta, zatim se istuširajte.

Zaključak

Bijele mrlje na koži mogu biti neugodne, ali uz pravilnu njegu i korištenje prirodnih tretmana, moguće ih je smanjiti ili ukloniti. Uvijek se savjetujte s dermatologom prije početka bilo kakvog tretmana, posebno ako su simptomi ozbiljni ili se pogoršavaju.

Oglasi - Advertisement