U refrenu posljednje objavljene pjesme Tošeta Proeskog postoji dirljiv stih koji preispituje vrijednost vječnosti bez prisustva voljene osobe. Ovu iskrenu pjesmu, snimljenu 2004. godine, dovršili su prijatelji Proeskog uz pomoć umjetne inteligencije.

Čini se da je pjesmi pod nazivom “Kažu vrijeme liječi sve” suđeno da ostane u mraku, da nikada ne bude objavljena.

Zahvaljujući implementaciji napredne AI tehnologije, studijsko snimanje je konačno završeno izolacijom vokala i klavira. To je razlog njegove nedavne objave, unatoč proteklih brojnih godina. Zanimljivo, snimanje je povjereno Tošetovom bliskom prijatelju, poznatom radijskom voditelju, DJ-u i producentu Kirilu Zarlinovu, poznatijem kao DJ Eric Fox.

U Kirillovom kućnom studiju nastala je prva demo snimka u rujnu 2004.

Zoran Đorđević je kreativna snaga iza glazbe i teksta, dok je Kiril Zarlinov zadužen za aranžman i produkciju. Renomirani makedonski mix inženjer Kostadin Kamčev, koji već duže vrijeme živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama, bavi se miksanjem i masteringom u cijenjenom “Mozart Studio” u New Jerseyu. Vrijedi istaknuti da je Kostadin Kamčev tri puta nominiran za prestižnu glazbenu nagradu GRAMMY u kategoriji najboljeg mix inženjera.

Kiril je od srca zahvalio cijeloj ekipi koju su činili Davor Jordanovski, Darko Tasev, Ile Spasev, Jovan Jovanov i Aleksandar Tasić iz Leskovca na nesebičnom doprinosu u oživljavanju pjesme. Posebnu zahvalu uputio je i Aleksandru Trajkovskom koji je pjesmu predstavio Makedoniji i velikodušno je ponudio Tošetu.

Za spot se pobrinuo renomirani tim “Studio 351” iz Kavadaraca, svjetski poznat po stručnosti u produkciji lyric videa za vrhunske izvođače kao što su Ariana Grande, David Guetta, Ed Sheeran i brojni drugi.

Kiril je izrazio zahvalnost Tošetovoj obitelji na neizmjernoj podršci koju su pružali tijekom trajanja ovog projekta.

Ovom pjesmom Tošetova publika dobiva poseban dar, obilježavajući 25. siječnja kao dan kada bi ove godine napunio 43 godine.

Oglasi - Advertisement