Prema češkoj policiji, osoba odgovorna za tragični incident na Filozofskom fakultetu u Pragu, gdje je izgubljeno 14 života, a najmanje dvije osobe su ozlijeđene, identificiran je kao David Kozak (24). Također, Kozak se smatra odgovornim i za ubojstvo 32-godišnjaka i njegove dvomjesečne kćeri u šumi Klanovica.

Policija se oglasila na društvenoj mreži X navodeći kako je balističkom analizom potvrđena podudarnost oružja pronađenog u kući sveučilišnog ubojice s oružjem korištenim u incidentu u Klanovici, što pokazuje njihovu stručnost na terenu.

U stanu Davida K. otkrivena je značajna količina oružja i eksploziva, a dodatne informacije o masovnom ubojici otkrio je portal Blesk, prenijeli su njegovi susjedi. Jedna ga je osoba često susretala tijekom vožnje autobusom.

Žena iz Hostouna prepričala je svoja česta putovanja u Prag s Davidom, putujući autobusom tri puta tjedno. Nije mogla ne primijetiti da je David nedavno počeo nositi kofer za gitaru, ali nikad nije spomenuo sviranje nekog instrumenta. Taj neobičan detalj učinio joj se prilično neobičnim.

Iako je njegova obitelj bila suzdržana, i dalje su se smatrali tipičnom obitelji i težili su da njihov sin bude vrijedan u svojim nastojanjima.

Obitelj je bila poznata po svojoj smirenosti i poštenoj naravi. Konkretno, Davidov otac Stanislav volio je živjeti povučeno. I njegova majka i sestra bile su dosljedno tople i ljubazne, dok je sam David izgledao kao ugledna osoba. Roditelji su pridavali veliku važnost razvoju njegova karaktera, nadajući se da će postati odgovoran i vrijedan mladić. Odvraćali su ga od društvenih okupljanja ili ljubavnih veza, naglašavajući važnost njegova studija. Susjed je izrazio njihovu zabrinutost, rekavši: “To je prilično uznemirujuće.

Prije odlaska u Prag, Kozak je tragično ugasio život Stanislavova oca, dok je njegovoj majci nenadani radni put naglo skratio život.

Prema izvoru, osoba je trenutno u vrlo kritičnom stanju i pomno je pod nadzorom psihologa. Davani su sedativi kako bi se ublažili uznemirujući učinci situacije jer je osoba doživjela potpuni emocionalni slom.

Oglasi - Advertisement