Sudski proces održan je danas u Palači pravde, gdje se odvijao sudski postupak protiv obitelji Kecmanović. Njihov sin K. K. odgovoran je za tragičnu masovnu pucnjavu u školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru 3. maja. Danas je započelo svjedočenje bračnog para Kobiljski čija je kći Ema tragično izgubila život u masakru. Dirljive riječi majke do suza su ganule sve prisutne u sudnici.

Nakon rođenja Eme Kobiljski, Nina Kobiljski izrazila je neizmjernu radost jer joj se napokon ispunila dugogodišnja želja, a njihova obitelj živjela je životom prožetim ljubavlju sve do stravične tragedije koja se dogodila 3. svibnja.

Kako prenosi Nova, Nina je ispričala kako je Ema za nju bila prava sreća jer joj prethodne dvije trudnoće nisu bile uspješne. Suočili su se s izazovima u neonatalnom stadiju, a njihova glavna briga bila je hoće li Ema preživjeti. Ipak, pokazala se kao izdržljiv borac, a Nina vjeruje da je Božjom milošću Ema spašena. Nina je također izrazila da svijet treba Emu. Unatoč poteškoćama koje su proživljavali, Nina je donijela odluku o drugoj trudnoći, koja je rezultirala rođenjem još jedne kćeri.

Žena, ispunjena tugom, ističe činjenicu da je njihova kći imala privilegiju odrastati uz njih, njegujući njihovo druženje.

„Kada bi vidjela nekog da se grli, trčala je, i ona je željela u zagrljaj, kao da je grlila ljubav. Dan prije maskara, 2. maja bili smo u selu. Posmatrala sam i bila sam radosna kako je samostalna. U povratku iz sela sam razmišljala i bila zahvalna Bogu na svemu. Ništa ne bih mijenjala. Nisam bila uskraćena, ni za emocije, ni za toplu riječ ni za zagrljaj“, priča majka u suzama.

Majka kaže da je svoju kćer posljednji put vidjela kada je Ema otpratila mlađu sestru u školu.

„U policijskoj stanici na Vračaru ušla sam u kancelariju i vidjela jednog inspektora. Samo je izgovorio: ‘Žao mi je’. U tom momentu ispustila sam krik i više ga ništa nisam čula. Ispred stanice sam vidjela uplakane roditelje i počeli smo da se grlimo. Tada sam došla do tačke od koje nema dalje, ali ne mogu to da prihvatim. Draganu sam tada samo rekla: ‘Ema je poginula’. On se srušio ispred apartmana u kojem je stanovao u Rumuniji“, kazala je Nina na sudu.

Oglasi - Advertisement