Ljubomir Romanov, pravog prezimena Radosavljević, uhapšen je danas u Beogradu zbog navodnog organizovanja serije pljački luksuznih londonskih vila 2019. godine. Među njima je i vila Tamare Ecclestone, ćerke šefa trka Formule 1, koja je osumnjičena i za pljačku kuće Frenka Lamparda, poznatog bivšeg britanskog fudbalera i vlasnika fudbalskog kluba “Lester”.

Radosavljević je na međunarodnoj poternici četiri godine i jedan je od najtraženijih begunaca u Evropi. Uhapšen je zajedno sa još šest osoba.

Tamara Ecclestone pljačka vile
Vila Tamare Eklston u Londonu opljačkana je u decembru 2019. u jednom od najelitnijih delova grada. Dijamanti, nakit i stvari u vrijednosti od 26 miliona funti ukradeni su dok je bila na odmoru u Laponiji sa suprugom i kćerkom.

“Lopovi su nekoliko dana formulisali plan. Pratili su i Ecclestoneove društvene mreže. Na Instagramu su videli da su ona i njena porodica otišli na put i da je kuća bila prazna”, priseća se izvor. Ova “pljačka veka” izazvala je burne rasprave u medijima širom svijeta.

Njena vila se nalazi u takozvanom “Milijarderskom redu”. Sigurnosne kamere snimile su lice razbojnika.

„Jedan od čuvara koji je čuvao njenu kuću te noći je otišao u radnju da kupi piletinu, dozvolivši lopovima da se ušunjaju. Ušli su kroz prozore, a zatim razvalili sva vrata u potrazi za dijamantima i nakitom. Na kraju su pretresli Eccles Security Čuvari su otkrili ormarić, ali su uspjeli pobjeći sa dijamantima i gotovinom vrijednim 26 miliona funti.

Policija je kasnije pronašla taksista koji ih je ostavio u kući prije nego što su krenuli u hotel Hilton u Park Laneu, Central Park Lane, u zapadnom Londonu. Kasnije su snimljeni nadzornim kamerama kako ulaze u drugi taksi sa Ecclestoneovom torbom. Taksista ih je odvezao u jugoistočni London”, dodao je izvor.

Jednog od osumnjičenih, Jugoslava Jovanovića (23), istražitelji su identifikovali preko fotografije genitalija. Pljačkaši su provalili u vilu i prijavili se u hotel.

“Inspektor zadužen za slučaj kontaktirao je lanac hotela u kojem je razbojnik odsjeo nakon provale u vilu. Iz hotela su mu rekli da su gostima dali broj telefona koji mogu nazvati ako im nešto zatreba ili upadnu u nevolju. A” Pljačka Tamara Eccleston’s lopov je na broj poslao sliku svog penisa. Recepcionar se sjetio da je broj sa kojeg je dobio čudnu fotografiju “Čudak”. Inspektori su ovim tragom pronašli Jugoslava Jovanovića, koji je pobegao u Italiju. “, rekao je izvor.

Nakon što je Yovanovitch uhapšen, otkriveni su i njegovi saučesnici. Ovo je bila istraga protiv dvojice italijanskih državljana – Alessandra Malte i Alessandra Donatija.

“Lopovi su izručeni Velikoj Britaniji iz Italije. Sva trojica su priznala krivicu. Jovanović je 15. novembra 2021. osuđen na 11 godina zatvora, dok su Malteze i Donati osuđeni na osam godina i devet mjeseci zatvora”, podsjetio je izvor. . .

Umešan je i Daniel Vuković, hrvatski državljanin koji je još u bekstvu i osumnjičen da je pobegao u Srbiju ili Hrvatsku. Rumunka Maria Mestre i njen sin također su uhapšeni zbog svoje umiješanosti u slučaj, ali su pušteni nakon sudskog postupka.

“Maria Meister, čistačica u domu Ecclestone, i njen sin optuženi su da su saučesnici u pljački. Postali su sumnjivi jer su nakon pljačke kupovali dizajnersku odjeću i skupi nakit. Međutim, njihova umiješanost nije potvrđena tokom suđenja, “ rekao je izvor.

Oglasi - Advertisement