Zbog trenutno narušenog zdravstvenog stanja, Bajriću nije preostalo ništa drugo nego otkazati zakazane nastupe.

Asim Bajrić, pjevač koji je u kolovozu prošle godine za dlaku preživio srčani udar, ponovo se suočava sa ozbiljnim zdravstvenim problemima. Zbog trenutno narušenog zdravstvenog stanja, Bajriću nije preostalo ništa drugo nego otkazati nadolazeće nastupe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Asim Bajrić (@asimbajric_official)

Tokom hospitalizacije zbog problema sa srcem, Asim je za “Express” ispričao da je imao simptome koje u početku nije prepoznao kao ozbiljno zabrinjavajuće, prema njegovim prethodnim izjavama.

Bajrić je naveo da osjeća trnce u rukama i nogama, kao i bolove u leđima, pripisujući to prevelikom opterećenju i stresu. Nakon pogoršanja simptoma, Bajrić je hitno zatražio liječničku pomoć, nakon čega je ustanovljeno da je doživio srčani udar. Brzom reakcijom i učinkovitom intervencijom uspješno je podvrgnut zahvatu implantacije stenta.

Tijekom mjeseca augusta Asimova menadžerica Hilma Peljtu izvijestila je medije o njegovom trenutnom zdravstvenom stanju.

Asim se trenutno nalazi u bolnici u Tuzli od posljedica srčanog udara. Prethodne noći primijetio je trnce u desnoj ruci, ali nije tome pridavao veliku pozornost, pripisujući to umoru, stalnim putovanjima i nedostatku sna. Međutim, stanje mu se pogoršavalo i hitno je zatražio liječničku pomoć u tuzlanskoj bolnici. Srećom, dežurna liječnica bila mu je dugogodišnja poznanica i nije gubila vrijeme da obavi sve potrebne pretrage. Dijagnoza je otkrila srčani udar, koji je mogao imati strašne posljedice ako se ne liječi odmah. Otkriveno je da mu je glavna krvna aorta bila začepljena zbog prevelike količine masti u krvi. Bez odlaganja, odmah je ugrađen stent, a srećom, Asimovo stanje je sada stabilizovano, na veliko olakšanje Hilme, koja je ovo podijelila s Expressom.

Oglasi - Advertisement