Po tradiciji već godinama, Udruženje estradno-glazbenih umjetnika Srbije u prosincu dodjeljuje svoja visoka priznanja najzaslužnijim pojedincima u branši. Ni ove godine nije bilo drugačije.

Na svečanom skupu u srcu Beograda na binu se popeo Dragiša Golubović, predsjednik SEMUS-a, koji je uručio priznanja u različitim kategorijama. Uvažavajući njenu bogatu karijeru, Svetlana Ceci Ražnatović počašćena je prestižnom diplomom zabavne umjetnice, dok je Snežana Babić-Sneki službeno okrunjena nacionalnom zabavnom umjetnicom.
Priznanje i slavljenje zasluženog priznanja dobila je i Milena Plavšić, cijenjena pjevačica.

– Ova nagrada je od ogromnog značaja, možda i vrhunac priznanja, jer nosi odliku nacionalne časti. Njegov nacionalni status pripisuje se činjenici da ga pojedinci poklanjaju sami ljudi. Ispunjena sam neizmjernom radošću i zadovoljstvom, znajući da za ovu prestižnu nagradu netko mora imati već postignut uspjeh i biti prepoznat svim dosadašnjim priznanjima. Ova prethodna postignuća služe kao oporuka, osiguravajući da će jednog dana i njima biti dodijeljeno ovo nacionalno priznanje. I sada nestrpljivo iščekujem trenutak kada ću biti počašćena ovom nacionalnom nagradom – izjavila je pjevačica.
Zapaženo priznanje u svom posjedu imao je Daša, poznat i kao Zoran Dašić.

Daša je to ocijenila nacionalnim priznanjem, upravo za istaknutog umjetnika zabavne glazbe. Smatra se najprestižnijim priznanjem u našoj zemlji, koje nadmašuje čak i nagrade za životno djelo, počasti istaknutim umjetnicima i druga estradna priznanja. Ova nova nagrada sada je u potpunosti uspostavljena.
Pjevačica Tina Ivanović nije često viđena u javnosti, no značaj uručenog priznanja potaknuo ju je da pred našom kamerom iznese svoja prva razmišljanja.

Tina je izrazila neizmjernu radost i zahvalnost što je počašćena prestižnom nagradom SEMUS. Smatra se sretnicom i smatra da je ovo priznanje zaslužila. Uz gotovo tri desetljeća predanog pjevanja, Tinin put bio je ispunjen napornim radom, odlučnošću i osobnim odricanjima.

Među dobitnicima posebnog priznanja bili su Miloš Nenezić, predsednik Unije poslodavaca Srbije, Goran Šljivić, direktor Grand produkcije, Miodrag Mija Milutinović, direktor DISKOS produkcije, kao i Uroš Marković i Dušan Šukletović, urednici. na RTS-u. Osim toga, Zoran Dašić-Daša proglašen je nacionalnim umjetnikom, uz druge značajne ličnosti kao što su Radivoje Rade Krstić, Milena Plavšić, Ljubo Kešelj, Siniša Vićentijević i Zoran Vlajić.

Nagradom za životno djelo nagrađeni su i Branimir Bako Jovanović, Oliver Njego, Ljuba Lukić, Nenad Neša Lutovac, Beki Bekić, Nenad Bajić Bajone i Dragan Dimić Dimke. Brojni umjetnici, među kojima su Olja Karleuša, Sanija i Natalija Trik FX, Dejan Abadić, Ivan Kljajić i Tina Ivanović, dobili su godišnje nagrade zabavne glazbe, između ostalih.

Oglasi - Advertisement