Poslednje vesti pokazuju da je motiv za ubistvo Vanje Dorčevske (14 godina) novac, a sumnja se da je u zločin umešan i njen otac.

Glavni tužilac Gavril Bubevski je na konferenciji za novinare rekao: “Prema informacijama, Vanjina majka je prodala stan, a novac dobijen prodajom bio je motiv za iznudu. Ali sve te stvari ćemo ispitati u toku postupka.” On je rekao da je devojčica uhvaćen na ulazu u zgradu.

Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski rekao je da je Vanjin otac dao ubici informacije o tome kada je i kako devojčica otišla od kuće da iznudi novac od svoje majke. Prema svim optužbama, organizator ubistva je najvjerovatnije bio Ljupče Palevski, zvani Palčo, kojeg je ministar nazvao monstrumom i koji ju je upucao.

“Na osnovu trenutno dostupnih dokaza, glavni organizator i izvršilac oružanog ubistva tinejdžerke 27. novembra oko 10 sati uplašio se dokaza koje će policija moći pronaći u istrazi započetoj nakon prvog istraga. „Prijava čini prekršaj. Mogu da garantujem da kada ovaj čovek ili ovo čudovište kroči na naše tlo, ova agencija i ja ćemo učiniti sve što možemo da ga privedemo pravdi”, rekao je sekretar Spasovski.

Gavril Bubevski, glavni tužilac tužilaštva u Skoplju, objasnio je da je na osnovu izjava privedenih organizovana grupa odlučila da ubije devojčicu, a potom od njene majke tražila novac. Tačno vrijeme ubistva bit će poznato nakon dobijanja rezultata obdukcije.

Oglasi - Advertisement