Marija, koja ima 31 godinu, i Marko, koji ima 30 godina i koji su iz Lajkovca, bili su svijetli primjeri istinske, postojane i nepatvorene ljubavi. Tako je otkako je Marija donijela odluku da svoj bubreg donira Marku, obećavši da će ga poduprijeti u svakom slučaju, precizno i ​​ozbiljno, ne samo od jučer, nego od samog trenutka kada je donijela odluku.

Uspješnu transplantaciju bubrega tridesetogodišnjeg Miloša Markovića iz Strmova omogućila je solidarnost brojnih sudionika velike humanitarne akcije koja je okupila Lajkovac, Srbiju i dijasporu. Glavni razlog uspjeha ove operacije bio je velikodušni doprinos njegove djevojke Marije koja je donirala svoj bubreg. Ova operacija se odvijala u Turskoj.

Njihova ljubavna veza trajala je godinu dana.
Lokalni list Lajkovac na dlanu izvijestio je da je tijekom akcije prikupljanja pomoći za Miloševo liječenje Marija Milojković (31), njegova godinu dana s kojom je bila djevojka, izrazila spremnost da mu donira svoj bubreg.

Lekciju koju su nam prenijeli o vrlinama ljubavi, povezanosti i požrtvovnosti, među ostalim stvarima koje pridonose snazi ​​i čistoći veze, njih dvoje su učinkovito demonstrirali.

Naš odlazak u Tursku 22. listopada prvotno je bio planiran zbog pregleda, a povratak kući smo planirali taj petak. No doktorica nas je obavijestila da je operacija moguća i da je najbolje da sve završimo dok smo mi tamo. Molimo za blagoslov, a Miloš bi se kući trebao vratiti za 20-ak dana. Nakon transplantacije, Miša je cijeli dan proveo na intenzivnoj njezi prije nego što je danas prebačen u svoju sobu. Bubreg je odmah proradio, a trenutno je na terapiji uz pomni nadzor medicinskog osoblja. Marija je podijelila ove novosti s nama.

Miloševo fizičko stanje se značajno popravilo nakon transplantacije.
Prema njegovim riječima, Miloš se trenutno osjeća relativno dobro. Unatoč nelagodi koju osjeća, prepoznaje da je to tipičan dio procesa ozdravljenja i da je najizazovnija faza prošla.

Kao dio njegove rutine, ustaje iz kreveta, odlazi u šetnju i jede. Sutra ću biti otpuštena iz bolnice, otkrila je, usporedivši zahvat sa standardnom operacijom. U međuvremenu, Miloš je izrazio zahvalnost onima koji su mu pomogli u trijumfu nad najvećim izazovom njegovog postojanja.

Oglasi - Advertisement