Za njegu osetljive kože preporučuje se korišćenje proizvoda poput Eucerin AtopiControl kreme, koji umiruje kožu i smanjuje svrab. Važno je izbegavati vruću vodu i duge kupke, koristiti protivupalne medikamente i redovno hidrirati kožu.

Takođe, zaštita od sunca i izbegavanje agresivnih kozmetičkih proizvoda je ključno. Kod kontaktnog i alergijskog dermatitisa, uzrokovanog izloženošću koži agresivnim sastojcima iz kozmetike, kao što su parabeni i parafin, korisna je hidrokortizol krema. Kod seboreičnog dermatitisa kortikosteroidi pomažu u smirivanju simptoma kao što su crvenilo i svrab.

Hidrociklin mast je korisna kod angularnog stomatitisa (zapaljenje uglova usana) i afti, koji često nastaju zbog nehigijene. Ova mast ima antibiotsko delovanje, a koristi se i za tretman inficiranih rana nakon ujeda insekata, uraslih dlaka i potkožnih čireva. Pre primene masti, koža se treba dobro očistiti, a zatim se mast nanosi u tankom sloju 2-4 puta dnevno. Hidrokortizon mast ne bi trebalo koristiti duže od sedam dana.

Hydrocyclin mast nije preporučljiva za osobe alergične na njegove sastojke, trudnice i dojilje, kao i decu dok ne izrastu stalni zubi. Neke od mogućih nuspojava uključuju folikulitis, pojačanu maljavost, osetljivost kože, depigmentacije i isušenu kožu.

Hidrociklin mast može se nabaviti u apotekama, kako u fizičkim tako i online prodavnicama, po pristupačnim cenama. Uvek je dobro imati ovu mast pri ruci za razne kožne iritacije i ekceme, jer sadrži i antibiotik koji pomaže u sprečavanju širenja infekcije.

Oglasi - Advertisement