U borbi protiv korova, jedan od najupornijih problema u vrtlarstvu, jedna žena podijelila je svoj ekonomičan i učinkovit recept za domaći herbicid. Ovaj jeftin i jednostavan način čišćenja korova s cesta i terasa brzo je privukao pažnju mnogih.

Toplo vrijeme obično znači više vremena provedenog u vrtovima, okruženih cvijećem i povrćem. Međutim, uzgoj biljaka često prati i borba s korovom, koji može brzo uništiti estetiku i zdravlje vrta. Tradicionalni načini uklanjanja korova često su skupi i mukotrpni, ali postoji rješenje koje je podijelila ova snalažljiva vrtlarka putem svojeg Facebook profila.

Njezin domaći herbicid sastoji se od litra bijelog octa, tri žlice soli i tri žlice sredstva za pranje posuđa, što se sve stavlja u bočicu s raspršivačem. Kako piše The Mirror, žena je podijelila kako je ovaj pripravak otkrila tražeći rješenje za korov koji je rastao između dasaka na prilazu i stazi njene majke.

Moja mama je uvijek govorila o problemu s korovom. Na internetu sam pronašla ovaj recept i odlučila ga isprobati, jer sam već imala sve potrebne sastojke kod kuće. Rezultati su bili vidljivi već nakon tjedan dana. Smatram ovo najboljim sredstvom protiv korova do sada i nadam se da će i drugima pomoći – napisala je.

Ovaj jednostavan i prirodan način uklanjanja korova pruža efikasno i povoljno rješenje za sve vrtlare koji traže alternativu skupim komercijalnim herbicidima.

Oglasi - Advertisement