Nakon što je osvojio nevjerojatnih 40 milijuna na lutriji, pojedinac je donio nesebičnu odluku pridonijeti cijelim iznosom za pomoć djeci koja se liječe od raka. Njihovi su osjećaji bili jasni: “Uistinu nemam potrebe za takvim bogatstvom.

Tijekom običnog ručka sa svojim društvom, Tom Krist, filantrop i CEO iz Kanade, primio je vijest o svom dobitku na lutriji. Unatoč tome, ovaj imućni izvršni direktor brzo je shvatio da mu novac nije potreban te ga je odmah odlučio dati u dobrotvorne svrhe. Nakon što je saznao za svoje novo stečeno bogatstvo od milijuna dolara od dobitka na lutriji, Tom je brzo formulirao plan za svoj neočekivani dobitak. Unatoč nevjerojatnom iznosu od 40 milijuna dolara, Tom je zaključio da njegova obitelj već ima obilje, što ga je navelo da donese suosjećajni izbor da cijeli svoj dobitak donira onima kojima je to krajnje potrebno.

Preko medija Facebooka kći je slučajno naišla na nevjerojatnu vijest da joj je otac postao multimilijunaš! Tom, vrlo prosperitetni direktor električne tvrtke sa sjedištem u Kanadi, donio je odluku da stavi svoje sunčane naočale i ode do lutrijskog ureda nekoliko mjeseci nakon trijumfalnog dobitka na lutriji kako bi preuzeo svoj dobitak.

Nakon što je putem Facebooka saznala za očevu pobjedu, Mandy Buckner nije pokazala nikakvo čuđenje, jer su njegovi postupci bili sasvim očekivani. Prema izvješću Mirora, Mendi je u razgovoru za CTV Calgary otkrila da je pitala oca je li dobio na lutriji, samo da bi otkrila da je on zapravo donirao sav svoj dobitak. Mendi je izjavila da nije zatečena ovim otkrićem. Tom je u intervjuu za CBC News pojasnio da je njegov uspjeh u životu jednostavno stvar sretnih okolnosti i da mu financijska dobit nije nužna.

Tijekom svoje 44-godišnje karijere u tvrtki, smatram se sretnikom. Postigao sam razinu uspjeha koja mi je omogućila da se brinem za sebe i svoju djecu, osiguravajući njihovu buduću dobrobit. Istina je da sam u poziciji da se više ne oslanjam na taj novac, kako je naglasio Tom. Zbog svoje nesigurnosti u pogledu pravilnog pristupa upravljanju tako pozamašnom svotom novca, suzdržao se od otkrivanja ove informacije djeci.

Nažalost, Tomova supruga, Jen, podlegla je raku kada je imala samo 33 godine. U čast svoje pokojne supruge, Tom je donio nesebičnu odluku da svoj dobitak na lutriji dodijeli fondu, koji je potom velikodušno darovao organizacijama koje su on i njegova djeca pažljivo odabrali. Za razliku od većine bogatih pojedinaca kojima je akumulacija bogatstva prioritet, Tom je imao istinsku želju poboljšati svijet. Pokazujući svoju predanost 2021. godine, velikodušno je priložio nevjerojatnih 1,2 milijuna dolara Zakladi za borbu protiv raka Alberte.

Centar za liječenje raka u Calgaryju, poznat kao “Tom Baker”, ima potporu ove zaklade, koja ima osobni značaj jer je to bilo mjesto gdje se njegova pokojna supruga liječila. Tomova ravnodušnost prema novcu bila je toliko duboka da je zanemario obavijestiti svoje golf prijatelje o svom dobitku na lutriji. Bez oklijevanja je donio čvrstu odluku o donaciji cjelokupnog iznosa od 40 milijuna, potpuno svjestan kako ta sredstva namjerava upotrijebiti.

Sredstva za specijalizirano liječenje raka dodijeljena su djeci kojoj je to bilo prijeko potrebno. U čast svoje pokojne supruge, koja je samo godinu dana prije tragično izgubila bitku s rakom pluća, poduzeo je ovaj pothvat.

Čin doniranja novca dobrotvornim organizacijama zdušno su podržala i njegova djeca. Pitali su ga zašto se kasni s obavještavanjem, na što je on odgovorio da su ga jednostavno pitali zašto je čekao sedam mjeseci. Nesiguran u odgovarajući način djelovanja, izrazio im je svoju dilemu. Iako je preferirao zadržati anonimnost, propisi su nalagali uključivanje fotografije i javno objavljivanje.

Oglasi - Advertisement