Između ostalog, Rade Šerbedžija, kojem su općinske vlasti u Baču na čelu s koordinatorom Srpske napredne stranke (SNS) otkazale ugovor o zakupu koncertne dvorane, rekao je da je “Ajmo ljudi, Barbara” revolucionarna pjesma koja treba tjerati strah u kosti. u Vladi, prenosi Nova.rs.

Društvenim mrežama trenutno kruže video snimke s koncerta koji su započeli snažnom rečenicom: “Oni koji se usude zapriječiti vrata umjetnosti, čeka ih nesreća.

Šerbedžija je okupljenima postavio pitanje: “Dokle možete izdržati? Imamo mali koncert na ovom mjestu.” S dozom ponosa izjavio je: “Mogu izdržati hladnoću, ipak sam Ličanin.” Publika mu je uzvratila smijehom i srdačno ga pozdravila, oduševljeno plješćući.

“Hajde svi! Barbara!” – uzviknuo je.

Tijekom nastupa u Amsterdamu pozdravio je Johnnyja Štulića te najavio uvrštavanje pjesme ‘Ne želim se rastati od tebe, draga’ na svoj repertoar. Dodatno je recitirao rečenicu “Naše će doba proći.

“Naš vijek će proći, otvorit će se arhivi /Sve što je bilo skriveno od nas/ Sve što u povijesti od laži živi/ Pokazat će svijetu i slavu i užas. /Bogova raznih potamnit će lik/ Koliko bijede skrivao vijek/ Ali taj što je bio zaista velik /Ostat će velik zauvijek”, glase ti stihovi.

Oglasi - Advertisement