Početkom ljeta, lisne uši često postaju izazov u vrtovima i cvjetnjacima. Ako ste već isprobali razne kućne sprejeve bez uspjeha, možda je vrijeme da isprobate nešto nekonvencionalno, poput Coca-Cole. Ovaj sprej se pokazao vrlo djelotvoran protiv lisnih uši.

Priprema Čudotvornog Spreja protiv Lisnih Uši

Sastojci:

  • 1 boca Coca-Cole
  • 3 supene kašike tečnog sapuna (ako koristite malu bocu Coca-Cole, dovoljna je 1 kašika)

Postupak:

  1. Oslobađanje Gasa: Prvo, potrebno je ili mućkati Coca-Colu ili je sipati u otvorenu posudu kako bi se oslobodila od gasa, što je bitno za sprečavanje problema pri prskanju.
  2. Dodavanje Sapuna: Kada se Coca-Cola oslobodi gasa, dodajte tečni sapun i dobro promiješajte. Sapun pomaže da se otopina bolje lijepi za listove.
  3. Izbor Sapuna: Za tretiranje povrća preporučuje se upotreba organskog tekućeg sapuna. Ako se sprej koristi na ružama ili drugom cvijeću, može poslužiti i obični deterdžent.
  4. Primjena: Nakon pripreme, sipajte rastvor u raspršivač. Sprej direktno nanosite na lisne uši, bilo da se nalaze na ružama, povrću, drveću itd.
  5. Bez Razrjeđivanja: Važno je napomenuti da se sprej ne razrjeđuje vodom. Samo mješanje Coca-Cole sa sapunom čini smrtonosnu kombinaciju za lisne uši.

Ovaj domaći sprej protiv lisnih uši je jednostavan za pripremu i efikasan. Isprobajte ga i uvjerite se u njegovu učinkovitost!

Oglasi - Advertisement