Prije nekoliko dana na srpskim društvenim mrežama izazvao je diskusiju snimak pjevačice Selme Bajrami koja je tokom nastupa otpjevala pjesmu na albanskom i prikazala dvoglavog orla. Ljudi to smatraju znakom “velike Albanije”.

Zbog oštre reakcije javnosti, nekoliko puta se, danas poslednji put, izjasnila pevačica Selma Bajrami, koja tvrdi da “dvoglavi orao nije simbol velike Albanije, već samo Albanije”, sada voditelj Pinkova. Na ovo je reagovala Jutarnji program Dea Đurđević.

Dia je prokomentarisao isticanje simbola, kao i prvu Selminu reakciju na društvenim mrežama nakon što je saznala za objavljivanje videa.

“Vidjela sam video i očekivala da se izvinim srpskoj publici, ali sam umjesto toga vidjela objašnjenja i optužbe da je neki ‘mastermind’ htio da ‘ugrozi njen odnos sa srpskom publikom’. I sama je iskoristila svoje postupke da to učini’.” , rekla je Dea Đurđević, objašnjavajući zašto misli da je Selma ponizila srpsku publiku.

„Znam sve što pevačica peva svima, ali koreografija koju izvodi pokazuje ovaj simbol, nož u srce i poniženje za državu i publiku koja je gradila njenu karijeru, i gde je bila voljna da sluša. Ako je to tačno za Jadranka, za Selmu to nije istina.”

Oglasi - Advertisement