Po dolasku Marka Janjuševića Janjuša u Bijelu kuću u Šimanovcima uslijedio je pljesak. Nakon uznemirujućeg razdoblja tišine i uznemirujućih scena, dostavljeno je obraćanje. Naime, Pavle Jovanović, koji je nekada bio Janjušov cimer i bivši zadrugar, javio se za sličan susret.

Pavle je javnu afirmaciju stekao ponajviše zahvaljujući burnoj vezi s Draganom Mitar, ljubavnom spletu koji je prethodio njihovom zajedničkom angažmanu u “Zadruzi”.

Budući da sam osobno prošao sličnu kalvariju kao Janjuš, doista mogu suosjećati s emocijama koje on sigurno proživljava. Baš kao i on, i ja sam pretrpjela razoran gubitak svoje sestre, koja si je tragično oduzela život. Međutim, donio sam svjesnu odluku suzdržati se od otvorene rasprave o ovoj konkretnoj temi.

Priznajem ogroman izazov s kojim se susreće dok nastoji napredovati i ponovno se integrirati u svoj život, posebno s obzirom na ugovornu obvezu koja ga tjera da se vrati.

Promatrati ga kako se bori s nemogućnošću da iskusi sreću ili zabavu usred tako turobnih uvjeta doista je potresno. Put koji je pred nama ostaje neizvjestan, a moja jedina želja je da on može zadržati privid normalnosti u svojim mislima. Ključno je priznati da on nikada neće u potpunosti pobijediti ovu tragediju, nego će se radije prilagoditi njezinoj prisutnosti dok zacrtava svoj put u budućnost.

Oglasi - Advertisement