Novak Đoković (36 godina) je 2023. godine osvojio 7 titula, 3 grend slema, finale u Torinu, masters u Parizu i masters u Sinsinatiju, ali to nije bilo dovoljno da osvoji prestižnu nagradu “Steven Edberg” za “najpopularnijeg” igrača. Putovanje. I ne samo to, ni njegov trener Goran Ivanišević nije dobio nagradu za najboljeg trenera, iako sa Noletom radi od 2019. godine, nikada nije dobio nagradu za najboljeg trenera. Darren Kegill i Simon Wangoch, koji brinu o Jannik Sinu, smatraju se najboljim trenerima.

Zbog toga je svoju vest objavio i Novak Đoković na Instagramu, a čestitajući timu Jannika Sina “uboo” je ATP, koji ga je još jednom ignorisao: “Golan, po mom mišljenju, moramo da osvojimo četiri grend slema da bi možda , „Možda ćete se smatrati trenerom godine. Dragi moj treneru, izgleda da nije dovoljno završiti godinu sa ATP brojem 1, tri grend slema, finalima i pisati istoriju. „Ljuti Novak.

Novakov bivši trener Marjan Vajda osvojio je nagradu 2018. godine, ali Ivanišević nikada nije bio dobitnik. Na kraju 2019. godine pobjednik je bio Francuz Gilles Cervala sa Danilom Medvedevom, a 2020. godine pobjednik je bio Španac Fernando Vicente sa Andrejem Rublevom, koji je pobijedio 2021. godine. Najbolji trener je Facundo Lugones, trener Norija, Kamerun, Engleska.Prošle godine 2022. najbolji trener je Huan Carlos Ferrero, trener Carlosa Alcaraza. Ivanishevich je bio jedina osoba koja je nominovana drugu godinu zaredom, ali ponovo nije uspeo da dobije priznanje ustanovljeno 2016. Šta Novak i Golan treba da urade i zajedno pobede da bi Ivanišević bio prepoznat kao najbolji?

Italijan Jannik Sina je ove sezone već podigao četiri trofeja, od kojih je samo jedan bio na Mastersu. Osvojio je titule u Beču, Pekingu i Monpeljeu, a sa reprezentacijom je osvojio Dejvis kup. To je sve. Takođe je važno napomenuti da Dejvis kup, kao reprezentativno takmičenje, nema uticaja na trenere, jer je tamo trener Filippo Vollandri. Odluka ATP-a je potpuno nejasna…

Vangoci sa Sinerom radi od februara 2022. „Poznajem ga od njegove 14. godine i upoznao sam ga kada je igrao protiv jednog od mojih juniora. Bilo je zadovoljstvo raditi sa njim. Zabavan je momak i lako je raditi. Želi da bude tu. Napreduje na i van terena.” “Na terenu je uvijek nasmejan. Sve ide dobro”, rekao je Wangozzi za službenu stranicu ATP-a.

Cahill, trener koji je radio sa Lleytonom Hewittom i Andreom Agasijem, naglasio je da je njegov posao da radi sa Janico-om na mentalnoj strani. “Moja uloga i iskustvo se ogledaju u mentalnom aspektu i načinu razmišljanja u najvažnijim trenucima. Radimo prave stvari i vjerujem da će mu to pomoći”, objasnio je Cahill. Što se ove nagrade tiče, pored njih dvojice i Ivaniševića, nominovani su i Huan Karlos Ferero (trener Karlosa Alkaraza) i Brajan Šelton (otac Bena Šeltona).

Oglasi - Advertisement