Ostalo je manje od 48 sati do prvog polufinala Australijan opena između Novaka Đokovića i Janika Sinera.

Italija je u usponu i tamošnji mediji se fokusiraju na visokog Janika Sinera (22) iz Južnog Tirola, italijanske pokrajine naseljene uglavnom Nijemcima. Napomenuli su da je visoki muškarac iz San Candida na najbolji mogući način završio 2023. i na istom nivou započeo 2024., došavši do polufinala Australian Opena bez ispuštanja seta.

Italijanski mediji puni hvale za Novaka Đokovića. Oni cijene i poštuju sve što je uradio u tenisu. Ističu da je Srpkinja deset puta dolazila do polufinala u Melburnu i uvek pobeđivala, odnosno osvajala titulu.

Selektor Davis Cup reprezentacije Italije Filipo Vollandri vjeruje da Jannik Sina mora ostati što je moguće zdraviji ako želi do finala. Vollandri je rekao u intervjuu za Gazzetta dello Sport:

– Bilo bi sjajno da Sinner pobedi, ali mora mnogo da uradi da bi se to desilo. Njegova sljedeća prepreka nije bilo koji teniser. Siguran sam da svakom ko gleda taj meč neće biti dosadno – rekao je Vollandri, nastavljajući:

– Đoković i Siner su se u prošlim mečevima proučavali, bolje upoznavali, pripremali poteze i kontre koji će se otkriti u narednom meču. Zato sam očekivao savršenog Noleta, sa vrlo jasnom idejom kako da zaustavim Sinnera. Ovo će biti ljuti Đoković! U Malagi ga je Sina pobijedio dva puta, prvi u singlu i drugi u dublu. Zato je Đoković kao ranjena zver! Ali u isto vrijeme, on će se suočiti s mladim šampionom koji nastavlja da raste utakmicu za utakmicom i uvijek ima povjerenja u svoje sposobnosti.

Analizirao je Vollandrija i podlogu na kojoj je igrao u Melburnu, odnosno da li više odgovara Đokoviću ili Sineru.

– Površina je drugačija od one u Malagi. Janik preferira zatvorene prostore jer bi napolju imao problema sa vetrom. Ali to nisu stvari koje se stvarno tiču ​​Noleta, koji ima pravo iskustvo u takmičenjima u ovakvim vrstama igara.

Italijanski teniski stručnjak je objasnio i koliko je Đoković fizički savršen.

– Mogli bismo napisati raspravu o Noletovom atletizmu. Ali i Sinner sada može da se transformiše. U svakom slučaju, biće to veoma težak izazov za mladog Giannica – zaključuje Filippo Vollandri.

Oglasi - Advertisement