Voditelj Voja Nedeljković poznat je po stalnom osmjehu i tome da svoj privatni život drži podalje od javnih rasprava.

Unatoč tome, postojao je jedan slučaj u kojem je otkrio uznemirujuće aspekte svog života, prepričavajući dubok utjecaj očeve prerane smrti, tereta koji je nosio s velikim poteškoćama.

Godina je bila 1999., neobična i odvratna godina koju bih, kad bih mogao birati, zaključao u ladicu i nikad je ne bi vratio. Ističe se među svim ostalim godinama po katastrofalnim događajima koji su se odvijali u našoj domovini Srbiji, kao i osobnoj borbi koju smo otac i ja vodili s njegovom bolešću. Davne 1993. već se borio s tumorom, naizgled ga je pobijedio. Međutim, 1998. počeo je osjećati simptome koji su ga naveli da povjeruje da je to povezano s njegovim želucem. Tek nakon posjeta radiologu otkrio je da se zapravo radi o raku pluća. Spoznaja ga je jako pogodila, a mi smo krenuli na put kako bismo pronašli rješenje. Bio je podvrgnut liječenju zračenjem, ali to je bila stalna borba zbog bombardiranja i kasnijih restrikcija struje. Unatoč izazovima, živo se sjećam da sam ga odveo na onkologiju, kako je Voja spomenuo.

S velikom snagom i odlučnošću, nježno je podigao oca u naručje i odjurio ga u bolnicu.

Vlastitim rukama Voja je hrabro prevezao oca u bolnicu, čime je posljednji put razgovarao.

U listopadu 1999. godine, u burnom razdoblju, posebno je teško proživio. Nakon tragičnog bombaškog incidenta, činilo se da je život izmaknuo kontroli. Posao je postao izazov, a obavljanje svakodnevnih zadataka postalo je neodoljivo. Međutim, usred kaosa ukazala se prilika. Javili su mi se Žika od Zane i Jelen za promociju albuma “Prijatelji” u hotelu Hayat 15.10. 14. smo se okupili i smijali, uživajući u zabavnim anegdotama. Nažalost, razbolio se i ja sam ga s bolničarima otpratio u bolnicu. Stigli smo na Grudni odjel Kliničkog centra, gdje smo imali kratak razgovor. Ne mogavši ​​se odmah vratiti kući, potražio sam utjehu kod prijatelja, boreći se za san, uspijevajući samo nekoliko sati. Unatoč okolnostima, nastavio sam raditi i stigao do Hayata. Međutim, usred događaja tog dana, primio sam neočekivani poziv od moje majke, obavještavajući me o očevoj smrti. Unatoč srceparajućim vijestima, odlučio sam nastaviti sa svojim angažmanom u Hayatu, shvaćajući da su neočekivane smrti dio životnog nepredvidivog putovanja. Voditelj razmišlja o konceptu smrti i postavlja pitanje koje navodi na razmišljanje: koja je vrsta smrti poželjnija? Je li to iznenadna i uznemirujuća vrsta koja vas uhvati nespremne ili očekivana vrsta koja se nadvija nad vama svaki dan?
Dok sam ulazio u Hayat, Žika je brzo primijetio nelagodu urezanu na mom licu i upitao: “Hej, prijatelju, šta je bilo?” Bez odlaganja sam odgovorio: “Oh, ništa. Samo mi natoči čašu viskija, malo jakih alkoholnih pića.” Na trenutak sam oklijevao prije nego što sam uputio zahtjev. Sklopili smo pakt da ću nositi kapu Che Guevare, i dok sam je ukrašavao, obuzela me gorko-slatka mješavina tuge i časti, znajući da mi ju je darovao moj otac. – Sve se ispreplelo – ispričao je Voja.

Oglasi - Advertisement