Katie McGinn je pronašla kreativan i ekonomičan način za uzgoj biljaka koristeći rolne toalet papira. Umjesto da troši novac na skupe sadnice i saksije, Katie je odlučila samostalno pripremiti svoj vrt za proljeće.

Umjesto kupovnih saksija, koristila je rolne toalet papira kao biološki razgradiv materijal za sadnju. Svaku rolnu je prilagodila tako što je na jednom kraju napravila četiri proreza dužine približno 2 cm. Ove trake je zatim savila, formirajući malo dno koje rolnu pretvara u mini saksiju.

Zemlju pripremljena s malo pijeska koristila je za punjenje rolni do dvije trećine. U svaku rolnu posadila je jednu ili dvije sjemenke – bilo cvijeća poput cinija, kosmosa ili lovage, ili povrća kao što su cvekla ili zelena salata. Nakon pažljivog zalijevanja, sadnice su spremne da se, zajedno s rolnom, posade direktno u zemlju.

Ovaj metod omogućava bezbrižan transfer sadnica u zemlju bez rizika od oštećenja. Zahvaljujući malo truda i minimalnom trošku, Katie je svoje dvorište pretvorila u predivan proljetni vrt.

Oglasi - Advertisement