Gospođa Liu iz Šangaja, baka s imovinom vrednom oko 2,5 miliona evra, donela je neočekivanu odluku o raspodeli svoje imovine. Umesto da ostavi bogatstvo svojoj deci, odlučila je da ga prepusti svojim kućnim ljubimcima – mačkama i psima. Razlog za ovu odluku leži u bolnoj činjenici da je, dok je bila bolesna, od strane svoje dece bila zanemarena.

Promena Testamenta

U početku, njen testament je bio napisan tako da sve nasledstvo ide deci. Međutim, Liu se predomislila zbog nedostatka pažnje i brige od strane svojih troje dece. U najtežim trenucima, jedino što je imala bila je podrška svojih kućnih ljubimaca.

Nasledstvo za Ljubimce Preko Veterinarske Klinike

Budući da kineski zakoni ne dozvoljavaju direktno ostavljanje nasledstva životinjama, baka Liu je odlučila da svoje bogatstvo prenese lokalnoj veterinarskoj klinici. Uslov je bio da se novac koristi za brigu o njenim ljubimcima i njihovim potomcima.

Saveti Pravnih Stručnjaka

Čen Kai, službenik u Centru za registraciju testamenata u Pekingu, savetovao je Liu da pronađe pouzdanu osobu koja će nadzirati upotrebu novca u veterinarskoj klinici. Upozorili su je na rizike i informisali da može promeniti testament ukoliko se odnosi s decom poprave.

Društvene Reakcije

Ova neobična priča izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama. Neki su izrazili divljenje prema baki Liu za njenu odlučnost, dok su drugi komentarisali sa empatijom zbog njenog razočaranja u odnosima s decom. “Svaka čast. Ako me moja ćerka bude loše tretirala u budućnosti, i ja ću ostaviti svoju kuću drugima”, komentarisala je jedna žena, odražavajući osećanja mnogih koji su čuli za ovu priču.

Oglasi - Advertisement