Melankolična melodija ove posebne skladbe naširoko se smatra jednom od najtužnijih melodija na našem repertoaru. Skriva duboki osjećaj tjeskobe i emocionalnog nemira.

Dana 19. rujna 2021. godine nakon dugotrajne i teške borbe s teškom bolešću život je izgubila Marina Tucaković, ugledna kantautorica.

Marina Tucaković naširoko se smatrala najistaknutijom hitmejkericom jugoslavenske glazbe, ali i šire. Neizgovoreni standard bio je da ako netko želi pjesmu s vrha top lista, Tucaković je bio taj koji je trebao zvati. S više od 4000 pjesama, njezina je reputacija hitmejkera bila neusporediva.

Ana Nikolic – Miso moj – (Official Video 2010) – YouTube

Mnogo se raspravljalo o posvetima Marininih pjesama, a posebno se istaknula potresna balada Hiljadu nula s albuma Nataše Bekvalac Original.

Marina je zaslužna za uspjeh nekoliko pjevača i pjevačica, koji su na temelju njezinih hitova izgradili udoban život. Među mnogima koje je Marina favorizirala, Ana Nikolić zauzima posebno mjesto u njenom srcu. Marina je napisala pjesmu “Mišo moj” u čast Nikolićevog sina Miloša koji je preminuo.

Prema njenim riječima, usamljena pjesma koju je posvetila sinu zapravo je “Mišo moj” u izvedbi Ane Nikolić.

U najtežem periodu svog života, skladao sam pjesmu koja je dočarala intenzitet mojih emocija. Bilo je teško odrediti tko može uhvatiti bit mojih osjećaja i prenijeti ih publici. Nakon dugog razmišljanja, na kraju sam se odlučio za Anu Nikolić.

Bitno je napomenuti da je Miloš Radulović, sin Marine Tucaković i Aleksandra Radulovića Fute, preminuo u prosincu 2008. Nadalje, 21. prosinca preminuo je i Milan Laća Radulović, stariji sin i tekstopisac. 2022.

Kako je Ana jednom prilikom otkrila, Marina joj je otvoreno govorila šta misli i uvek joj je davala dobre savete. Za pesmu “Bilo je lepo”, za koju je Tucakovićeva radila tekst, Nikolićeva je želela da napravi promenu:

– U početku sam bila malo nepoverljiva. Kad sam pričala sa Marinom pitam je da se malo “čačne” tekst, a ona mi kaže: “Šta da se čačne, bre?! Pa, ovo je, bre, biser! Poslušaj me jednom u životu, nemoj da si guska ceo život!” – otkrila je Ana.

Oglasi - Advertisement