S pojavom prvih snažnih vjetrova i hladnih dana, osobe koje često pate od infekcija sinusa suočavaju se s poteškoćama. Jedan od neizbježnih simptoma upale sinusa je glavobolja, protiv koje često ne pomažu ni najefikasniji lijekovi.

Infekcija sinusa javlja se kada dođe do oticanja sinusa, što blokira njihovu prirodnu drenažu, uzrokujući bol, pritisak i otežano disanje.

Prirodni Lijekovi za Sinuse

Inhalacija Pare od Hrena: Prije spavanja, stavite žlicu naribanog hrena na vrući štednjak. Prekrijte glavu velikim ručnikom i nagnite se nad štednjak kako biste udahnuli paru. Ovaj tretman ponavljajte pet uzastopnih dana.

Recept s Vinskim Octom i Hrenom: Naribajte svježi hren i prelijte ga vinskim octom, zatim smjesu stavite u pola litre veliku bocu i čvrsto zatvorite. Držite smjesu na sobnoj temperaturi deset dana, povremeno je protresući. Nakon toga, nekoliko puta dnevno udahnjujte paru iz boce tijekom pet minuta.

Kompres s Vinskim Octom i Hrenom: Namočite krpu u istu tekućinu i stavite je na čelo ili zatiljak prije spavanja. Ovaj tretman traje pet dana i pomaže u ublažavanju upale sinusa i glavobolje zbog jakog i ljutog mirisa hrena u octu.

Inhalacija Pare od Kuhana Hrena: Naribajte 50 grama hrena i prokuhajte ga u 5 decilitara vode. Nakon toga, stavite glavu iznad lonca, prekrijte se ručnikom i udahnjujte paru.

Oglasi - Advertisement