Novak Đoković je mnogo puta govorio o tome koliko mu je vjera važna za život i karijeru, a nedavno smo vidjeli kako slobodno vrijeme od sezone koristi za krštenje djece u Ostrogu. Taru i Stefana krstio patrijarh srpski Porfirije, kako je kršten sam Novak? O tome je govorila njegova majka Dajana u emisiji „Dok anđeli spavaju“ kod autorke Marine Rajević Savić na „Sputnjiku“.

Roditelji su joj bili Vinkovčani, ali kako joj je otac bio vojnik i zbog prekovremenog rada, odrasla je u više mjesta, uglavnom u Beogradu i Nišu. I sama Diana je istakla da nije odgajana u religioznoj porodici, zbog čega svoju vjeru nije mogla prenijeti na svoju djecu.

“Moji roditelji su bili katolici, ali nekako su ih partija i komunizam odgojili. Tvrdili su da su Jugosloveni. Ništa me nisu naučili kao dijete, i nisam imao šta vjerovati u Boga, a ni mi ne slavimo Uskrs ili Božić. Ja mogu Nemoj to prenijeti na moju djecu jer ja to nemam, da budem iskrena”, počela je Dajana.

Ona je otkrila da su Novak Đoković i njegov brat Marko kršteni zajedno u maju 1992. godine na zahtev njihove bake Stanke i majke Stana Đokovića.

“Nisu kršteni u Srđanovoj kući jer nisu mogli ili nisu smeli da se krste. Srđanova pokojna majka Stanka je pred kraj života bila teško bolesna od raka kostiju i očekivala se da će umreti. učini to” u vrijeme svoje smrti prije krstila svoju djecu. Tako smo u maju 1992. godine, kada je Novak imao pet godina, a Marko nepunu godinu, konačno smo odlučili da se krstimo”, otkrila je ona.

Oglasi - Advertisement