Metju Peri, glumac TV serije “Prijatelji” poznat po ulozi slavnog Čendlera Binga, preminuo je u 55. godini. Vijest o njegovoj smrti šokirala je svijet. Perry je primećen u hidromasažnoj kadi u Los Anđelesu 28. oktobra. Mnogi su se zapitali da li ilegalna droga ima veze s tim jer je, nažalost, glumac poznat i po tome.

Prvi toksikološki rezultati nisu pokazali nikakve droge u njegovoj krvi, ali konačni rezultati toksikologije pokazali su da je nekoliko faktora doprinijelo smrti slavnog glumca, od kojih je jedan bio predoziranje ketaminom. Sada su se pojavile nove informacije – a njegovi prijatelji tvrde da glumac nikada nije bio “čist”, prenosi Daily Mail. U svojim memoarima je napisao da je uz pomoć trenera alkohola i svog najboljeg prijatelja konačno pobijedio demone ovisnosti o drogama.

Međutim, jedan od njegovih bliskih prijatelja, koji je tražio da ostane neimenovan, tvrdi da je njegov račun šokantan – “Sve je lagao i govorio da je čist. Nikad nije bio. To je tužno. Znate, najveće laži koje je govorio bile su o Mogao je da bude veoma kontrolisan kada je u pitanju njegova borba sa zavisnošću, ali to je bila borba, borba, i borio se do kraja.”

Obdukcija objavljena u petak kaže da je glumac umro od “akutnih efekata ketamina” i utapanja. Matthew Perry je imao nivoe ketamina u svom organizmu slične onima koji su pronađeni kod ljudi pod općom anestezijom – „Daljnji faktori koji su doprinijeli smrti gospodina Perryja uključivali su utapanje, bolest koronarne arterije i opstrukciju buprenorfina (koji se koristi za liječenje upotrebe opioida). Mrtvozornik okruga Los Angeles Ured je naveo da je način smrti bio slučajan.

Medicinski istražitelj je nakon Perryjeve smrti izvijestio da je primao infuzije ketamina za liječenje depresije, ali da je posljednji tretman bio sedmicu i po prije njegove smrti i da je ketamin ostao u tijelu samo tri do četiri sata.

Na vječni počinak su ga ispratili najbliži članovi, prijatelji, kolege i cijela ekipa serije Prijatelji, gdje je ostao do kraja službe.

Oglasi - Advertisement