Tijekom naših školskih godina većina je učenika prezirala matematiku, a mnogi od nas posebno nisu voljeli jednadžbe, formule i zamršene matematičke operacije.

Kako bi napredovali do naprednih razina i stekli vještinu u matematici, bilo je potrebno prihvatiti određena načela, uključujući temeljne matematičke operacije poput zbrajanja, oduzimanja, množenja i dijeljenja. Unatoč činjenici da mnogi pojedinci dobro razumiju ova osnovna pravila, često se bore s jednostavnim zadacima.

Zagonetna enigma osvanula je na društvenim mrežama, osvajajući korisnike svojim matematičkim zagonetkama i mozgalicama. Jedan poseban izazov, objavljen na stranici Puzzle Genius, izgledao je varljivo jednostavan, namijenjen učenicima trećeg razreda. Iznenađujuće, čak se i odrasli bore da ga riješe, što otkriva nedostatak u njihovom razumijevanju temeljnih aritmetičkih načela.

Ovakvi zadaci postaju viralni na društvenim mrežama, pružajući ljudima ugodan način da uključe svoj mozak i ponove znanje iz osnovne škole u svoje slobodno vrijeme. Međutim, ovi zadaci ponekad mogu dovesti do žestokih rasprava na platformama društvenih medija, budući da pojedinci izražavaju različita mišljenja i rješenja u odgovoru na predstavljeni problem.

Zadatak koji je predstavljen korisnicima mreže zahtijevao je od njih da izračunaju izraz 60 podijeljen s 2, pomnožen zbrojem 10 i 5.

Pokušajte riješiti problem bez oslanjanja na videozapis, a nakon toga provjerite svoje rješenje pozivajući se na video s objašnjenjem.

Oglasi - Advertisement