Pjevačica Andreana Čekić odlučila se javno pozabaviti kontroverzom oko Selme Bajrami, temom o kojoj se ne prestaje govoriti.

Tijekom nedavnog razgovora, Selma je napravila gestu rukama ukazujući na simbol dvoglavog orla. Ovaj simbol često se povezuje s konceptom Velike Albanije. Andreana se, s druge strane, nije suzdržavala da iznese svoj stav po tom pitanju.

Što se tiče procesa Selmi Bajrami, smatram da nikome ne treba zabraniti ulazak u državu bez obzira što se sugerira. Kao zagovornik ljubavi, mislim da je važno priznati da svatko ima svoje jedinstvene običaje, simbole, himne i preferencije. Na kraju dana, trebali bismo pustiti ljude da se slobodno izražavaju, a ne ih nepotrebno ograničavati. Uostalom, Selma Bajrami nije počinila nasilnički zločin, kako je Čekić prigodno istaknuo za naše kamere.

Je li moralno pogrešno da se Jadranki Barjaktarović zabrani ulazak u Srbiju ili je njezino ponašanje uzrok zabrane? To postavlja pitanje našeg vlastitog moralnog položaja – jesmo li joj superiorniji? Odgovor je ne. Andreana je izrazila neslaganje s produljenjem zabrane Jadranki Barjaktarović te smatra da svatko treba pustiti da se ponaša kako hoće.

Iz perspektive pjevača, ključno je suzdržati se od pjevanja pjesama koje se odnose na određene nacije ili etničke skupine kako ne bi bilo koga uvrijedili. Budući da se moja publika sastoji od pojedinaca iz različitih sredina, uključujući Srbe, Hrvate i Muslimane, važno je osigurati da nitko ne bude izostavljen ili uvrijeđen. Nikada nisam imao problema ni s kim u prošlosti i ne očekujem da ću ih imati u budućnosti.

Oglasi - Advertisement