Nakon prekida Višeg suda, na red su došli roditelji ubijenog dječaka (13 godina) koji su s dječakom ubojicom pohađali nastavu iz Osnovne škole “Vladislav Ribnikar”.

Njihovo svjedočenje bilo je toliko dirljivo da su sudac i svi u sudnici bili u suzama.

Suzana Stanković Čikić, majka ubijenog dječaka, detaljno je ispričala život prije i poslije krvavog 3. maja. Objasnila je da se tog dana dok je tražila svoje dijete osjećala kao duh, kao netko tko ne zna što joj se dogodilo, ali se nadala da je dijete još uvijek živo.

– Dok smo se suprug i ja vraćali taksijem u Tiršovu da vidimo da li nam je dete tu i šta se s njim dogodilo, pozvali su nas roditelji ubijene devojčice koji su rekli: “Izgubili smo dete”. dalje, kćeri. U PS Vračar”. Znate, onda ste u šoku, tresete se, a onda čujemo vesti na radiju. Zamolio sam taksistu da pojača zvuk, a vest ide ovako: Osmero djece i jedan zaštitar ubijeni su u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikkar” i znali ste da je svijet stao – rekla je tijekom svjedočenja i dodala:

– Tamo su nam rekli da nam je dijete ubijeno, ali znate da ste se ipak nadali da je živo jer niste potvrdili, niste ga vidjeli kako umire.
Kako je dalje izjavila, osjećaj rastanka s djecom parao joj je dušu.

– Znate, kupimo mu stvari, njegove omiljene tenisice, pa ih onda operem i ispeglam da ga pokopam, kao da ga spremam na kraći put. Ovo je luda država.

Prema njenim riječima, najteža je bila hladnokrvnost osumnjičenog i njegovih roditelja.

– Vidjela sam slike svog ubijenog sina i sve te djece i bile su jezive stvari – rekla je.

Podsjetimo, današnje ročište odnosi se na postupak po prijavi 27 članova obitelji za ubojstvo “Vladislava Ribnikala” u Osnovnoj školi, koji su podnijeli tužbu protiv dječaka ubojice, njegovog oca, majke i škole.

Viši sud u Beogradu ranije je potvrdio optužnicu kojom se dječakov otac tereti za teško ugrožavanje opće sigurnosti, majka za nedozvoljenu proizvodnju, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih tvari, dok se dječakov vlasnik i trener tereti za teška kaznena djela. kaznena djela.Kazneno djelo ugrožavanja opće sigurnosti. Ubojica tinejdžer koji je s ocem vježbao pucanje na streljani optužen je za davanje lažnih izjava.

Oglasi - Advertisement