Na ulicama Sarajeva danas je zabilježen neobičan prizor koji je privukao pozornost prolaznika.

Naime, jedan je Kinez šetao gradom na glavi noseći veliki lonac na kojem je zaljepljen natpis na engleskom jeziku.

“U BiH, Kina napada i uništava moj mozak s elektromagnetskim valovima cijeli dan. Moram nositi veliki lonac da bih zaštitio svoj mozak”, ispisano je na bijelom papiru.

“Kina je fašist?”, pitanje je postavljeno na kraju poruke.

Ovaj nesvakidašnji prizor i misteriozna poruka privukla je brojne poglede prolaznika i građana Sarajeva koji su danas susreli ovog muškarca na Baščaršiji.

 

Vijesti dana :

Doktorica s KCUS-a spasila djecu za koje u domovima zdravlja nisu imali dijagnozu

Majke i Sarajlije koje čitaju Klix.ba prenijele su nesvakidašnju priču doktorice Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu (KCUS). Dotični liječnik spasio je njihovu djecu od sigurne smrti nakon što su prošla kroz mučnu muku kao posljedicu liječničkih pogrešaka.

Poznato je da su majke neizmjerno zahvalne dr. Ganimeti Bakalović, koju smatraju spasiteljicom svojih mališana. Njena predanost radu na Odjelu pulmologije Klinike za pedijatriju KCUS-a smatra se odlikom profesionalnosti i etičnosti.

U početku je svaka majka koja je istupila da iznese svoje iskustvo izrazila nezadovoljstvo uslugama Doma zdravlja, ali su pohvalno govorili o Pedijatrijskoj klinici KCUS-a.

Nakon što smo dobili pogrešne dijagnoze u Domu zdravlja, naše iskustvo nije bilo zadovoljavajuće. No, po dolasku u bolnicu dočekao nas je izuzetno stručan tim koji je brzo riješio naš problem. A.Z., majka čiji je identitet poznat redakciji, izrazila je potpuno zadovoljstvo radom Pedijatrijske klinike u kojoj su svi zaposlenici, uključujući liječnike i medicinske sestre, bili visoko kompetentni i stručni.

Sarajka V.K. (identitet potvrđen od strane redakcije) prva je podijelila svoju priču s Klix.ba. Ona je majka dječaka po imenu I.K., koji ima pet godina. Prema njezinim riječima, odgovarajuća intervencija dr. Bakalovića bila je razlog oporavka njezina sina.

Upis u vrtić tipičan je i nužan korak za malu djecu, ali i početak brojnih izazova. Dijete je izloženo raznim virusima, a ključno je razviti imunitet. Ove poteškoće počinju već u srpnju i traju posljednja dva mjeseca. Situacija se pogoršala u posljednjih 15 dana, kako je izvijestio govornik.

Prema njezinim riječima, sina je zbog zabrinjavajućeg zdravstvenog stanja često vodila liječniku. Međutim, postojao je trenutak u kojem njezine tvrdnje nisu shvaćene ozbiljno, i kao rezultat toga, svaka terapija koja je propisana nije pokazala nikakvo poboljšanje.

Proteklog vikenda suočili smo se sa strašnom situacijom kada se naše dijete u nedjelju probudilo s okom koje je izgledalo kao iz horor filma. Dijete je imalo krvav nos i slinu iz zahvaćenog oka, zbog čega smo se osjećali slomljeno. Posjetili smo pedijatricu koja je preporučila detaljnije preglede. Sutradan smo otišli u Dom zdravlja gdje smo dobili uputnicu za pedijatriju koja je zahtijevala hospitalizaciju. Tu smo susreli dr. Bakalović, našu heroinu, koja je već bila u ambulanti i tješila našeg sina, uvjeravala ga da će dati sve od sebe da on opet ozdravi… i jest, kako je kasnije ispričala.

Liječnička pretraga bila je temeljito obavljena, istaknuo je govornik, napomenuvši da niti jedan parametar nije zanemaren niti isključen.

Trenutačno, moj sin ostaje u bolnici dok je pod brigom izvanrednog liječnika koji mu je pružio odgovarajući tretman, i kao rezultat toga, moj sin je vraćen u zemlju živih. Budući da sam promatrač iz prve ruke, mogu potvrditi da je ta žena, bez ikakvog prethodnog znanja o meni ili bilo kakvog podmićivanja, dala sve od sebe kako bi osigurala oporavak mog djeteta. U svijetu tako surovom kao što je naš, ovaj čin dobrote i predanosti vrijedan je da se o njemu raspravlja i slavi još mjesecima, pa čak i godinama. Upravo neumorni napori liječnika poput nje ulijevaju nadu i podsjećaju da je naša zemlja još uvijek lijepo mjesto za život.

Jedan od sudionika razgovora iznio je pozitivan susret s dr. Bakalovićem, dok je drugi iznio negativno iskustvo s osobljem Doma zdravlja Vrazova. Treća sudionica spomenula je kako je imala lijepo iskustvo s dr. Bakalovićem, no nažalost, imala je mučan susret s osobljem spomenutog doma zdravlja.

U subotu ujutro odvela sam dijete u Dom zdravlja Vrazova na pregled i doktorica mi je prepisala Urbazon kao injekciju za uzimanje doma. Terapija je bila predviđena za cijeli vikend. Nažalost, djetetovo stanje se naglo pogoršavalo i do nedjelje navečer bili smo prisiljeni vratiti se na odjel pedijatrije centra. Dijete je bilo u kritičnom stanju, a osoblje je neumorno radilo na njegovom oživljavanju. Djetetu su bila potrebna dva dana terapije kisikom i popratni tretmani da se stabilizira.” Prema E.A. (identitet otkriven urednicima).

Prema njenom iskazu, smatra da su liječnici u Domu zdravlja nanijeli štetu njezinom djetetu, a možda čak i do neke vrste iznenadnog, snažnog “škljocanja”.

Posebno treba zahvaliti pedijatrijskom osoblju; uključujući kuharice, medicinske sestre i liječnike, koji su ponovno uspjeli uskrsnuti dijete s ruba smrti. Ovo nije prvi put da su postigli ovaj podvig; moj stariji sin je spašen na isti način prije godinu i pol. Sada su opet spasili život mojoj petomjesečnoj bebi. Svaka majka koja je bila uključena u ovu priču želi dr. Bakalovića izdvojiti kao heroja; onaj koji je omogućio čudesno ozdravljenje naše djece.

Konsenzus je bio jednoglasan: dr. Bakalović se potrudio da njihova djeca prežive i žive danas. Njegovi napori nisu bili ništa manje nego nadljudski.

Oglasi - Advertisement