Nemanja Veličković, sveštenik Braničevske eparhije, preminuo je u teškom sudaru koji se dogodio u nedelju uveče oko 18.50 u mestu Botunje. Ovaj tragični događaj dogodio se na državnoj cesti koja povezuje Batočinu i Kragujevac. Prema izvješćima, Nemanja je dočekao svoju preranu smrt na dan svetog Ivana Zlatoustog, nadaleko slavljene ličnosti u njegovoj lokalnoj zajednici.

O Nemanji se, kao što smo već spomenuli, govorilo samo s divljenjem. Oni koji žive u blizini sela tvrde da je njegova smrt ostavila cijelu zajednicu u stanju žalosti.
Naš voljeni Nemanja nije bio samo predan svećenik, nego i voljen suprug i otac. Njegov prerani odlazak ostavio je duboku tugu u srcima naše zajednice. Izgubiti tako mladu i živahnu dušu doista je tragično. Cijelo selo oplakuje ovaj veliki gubitak, a svi smo ostavljeni da se borimo sa stvarnošću da ga više nikada nećemo vidjeti. Neumorno je služio Crkvi i okupljao ljude svojim marljivim radom i predanošću. Ta će se sjećanja na njega uvijek čuvati i sjećati. Komšinica za Kurir kaže: „Još ne možemo da se pomirimo s ovom srceparajućom viješću.

Prema rečima utučenog suseda nastradalog sveštenika koji se poveri Kuriru, reč je o licu iz okoline Smedereva. Završio je studij na Bogoslovnom sjemeništu prije nego što je prešao na Bogoslovni fakultet. Popadija je trenutno hospitalizirana, a poznato je da je prije hospitalizacije imala zdravstvenih problema.

Jeziv

Članovi župe ostali su zatečeni onim što se dogodilo Nemanjinom smrću, jer je on nedavno dan prije prerane smrti objavio članak na svojoj Facebook stranici. Članak o kojemu je riječ bio je pod naslovom “Zagrobni život: Što slijedi?”

Jedan od susjeda obitelji Veličković s nama je podijelio kako su imali osjećaj nadolazeće tragedije s obzirom na trenutno stanje. Taj je osjećaj bio popraćen dubokim osjećajem tuge.
Podsjetimo, Nemanja je upravljao jednim od vozila koja su sudjelovala u razornoj seriji sudara i tragično je izgubio život na licu mjesta.

Oglasi - Advertisement