Ukrajinska vojska je izvijestila da je uspješno presrela i uništila ukupno osam ruskih projektila koji su bili usmjereni prema Kijevu. Nakon toga, lokalne su vlasti potvrdile da je više osoba ozlijeđeno i da su im hitno pomogle spasilačke službe.

Tijekom noći ADF je uspješno presreo i uništio 18 bespilotnih letjelica Shahid koje je Rusija lansirala s poluotoka Krim. Ove bespilotne letjelice prvenstveno su bile usmjerene prema južnoj regiji Mikolaiv.

U priopćenju se navodi da je Rusija započela raketni napad na Kijevsku regiju oko 4:00 ujutro, na temelju prvih izvješća.

Zračne snage su putem Telegrama objavile da su uspješno uništile “osam ciljeva u zraku koji su se balističkim putem kretali prema glavnom gradu.

Šef kijevske vojne uprave, Sergej Popko, izvijestio je da su ostaci raketa pali u četvrti Darnicki, koja se nalazi u jugoistočnom dijelu glavnog grada.
Spasilačke službe zbrinule su četiri osobe, a jedna od njih zadobila je ozljede od krhotina.

Prema Telegram poruci gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička, zgrada koja je još bila u procesu izgradnje bila je pogođena dijelom rakete, što je rezultiralo brzo ugašenim požarom. Osim toga, drugi dio projektila pao je na travnatu površinu.

Prema riječima Ruslana Kravčenka, čelnika vojnog okruga Kijevske regije, nema naznaka bilo kakvog napada na vitalnu infrastrukturu.
Optužujući Rusiju za planiranje niza namjernih napada na ukrajinsku energetsku infrastrukturu tijekom zimske sezone, ukrajinske vlasti povlače paralele sa sličnim akcijama koje je Rusija poduzela prethodne godine.

U tek protekloj zimi veliki broj pojedinaca ostao je bez struje. Kao odgovor, Kijev je ojačao svoje sustave protuzračne obrane nabavom oružja iz zapadnih izvora. Međutim, oni priznaju nužnost dodatnog naoružanja kako bi se zaštitila ta područja.

Izjava koju je Ukrajina dala 11. studenog otkrila je da je projektil uspješno presretnut dok je bio usmjeren prema glavnom gradu. Ovaj incident označio je kraj gotovo dvomjesečnog razdoblja mira za Kijev.

Oglasi - Advertisement