“U Srbiji se narednih dana očekuje jak sneg, pa pozivamo vozače da u potpunosti pripreme svoja vozila za put i da koriste zimsku opremu. Zimska oprema mora da se koristi u slučaju snega, poledice ili poledice na putu. zimske gume Ne smije biti manja od 4 mm, a putevi van naselja moraju biti opremljeni zimskom opremom i lancima za snijeg ili drugim uređajima za povećanje vučne sile.

Radi vaše sigurnosti i sigurnosti ostalih učesnika u saobraćaju, prilagodite brzinu vremenskim prilikama, držite se veće udaljenosti i pridržavajte se saobraćajnih propisa – navodi se na Instagram stranici Mupsrbije.

Pozivu se pridružilo i JP “Putevi Srbije” koje je takođe pozvalo sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i prilagode brzinu uslovima na putu, jer se u 2020. godini očekuje hladno i vetrovito vreme prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Do kraja dana mjestimično će padati slab do umjeren snijeg, što će dovesti do nagomilavanja na većini lokacija.

Sutra ujutru ponegdje može biti slabog snijega, poslijepodne se očekuje prestanak padavina, a u večernjim satima malo vedrije vrijeme. Trenutno je većina državnih autoputeva sprovela pripreme 2. nivoa, osim deonica autoputeva u regionima „Beograd” i „Miloš Dariki” na kojima su sprovedene pripreme 3. nivoa. Sva raspoloživa mehanizacija je u pripravnosti 24 sata dnevno, a ekipe na cestama intervenišu kako bi osigurale sigurnost u saobraćaju.

JP “Putevi Srbije” pozivaju vozače da napominju da zbog klizavog kolovoza i prisustva niskih temperatura, moguće poledice i slabe vidljivosti na pojedinim dionicama ne smiju izlaziti na puteve osim ako je neophodno, a ako je tako, mora biti brdsko i opreme i lanaca u planinskim zimskim uslovima, kao i poštivanje ograničenja brzine i njihovo prilagođavanje uslovima na putu.

Oglasi - Advertisement