Suđenje osumnjičenom dječaku i njegovim roditeljima na Višem sudu u Beogradu završeno je danas, a bit će nastavljeno sutra. Danas su svjedočili roditelji ubijene djevojčice (13 godina) koja je s osumnjičenim pohađala nastavu.

Također su detaljno opisali svoja razmišljanja o danu i onome što se dogodilo nakon što su saznali tragičnu vijest.

Atmosfera u sudnici bila je izuzetno napeta i tužna, a mnogi su susprezali suze i emocije.
Zoran Martinović, otac ubijene djevojčice (13 godina), rekao je da se nakon 3. svibnja bojao svakog sunčanog dana jer se bojao što bi im mogao donijeti, kao da je i toga dana bio isti.

– Ako je to dijete mislilo 3. maja da se igra rata i ubija našu djecu, onda je ovo bila čista egzekucija djece koja su došla u školu učiti i sada se radi o tome da nitko nije odgovoran. Kako je moguće… Roditelji moraju biti odgovorni za odgoj tog djeteta! Pa kad bi moje dijete napravilo ovako nešto loše, ja bih to podržao, to je moje dijete, a ne ovi roditelji. Škole, znate, i škole imaju odgovornost, njima dajemo skrbništvo nad klincima koji sjede u svojim klupama gladni znanja, ali što mi dobijemo – rekao je Martinovich na telefon, vidno frustriran, i dodao:

– Treba mi kodeks zašto mi je dijete umrlo, tko je za to odgovoran i u kojoj mjeri. Kako nitko ne bi odgovarao za odvođenje mog djeteta, netko je odlučio da ga više nema. Netko je odlučio učiniti zlo, netko ga je naučio vježbati pucanje.
Majka djevojčice Miljana Martinović rekla je u svom govoru da dvije rečenice želi zaboraviti.

– Inspektor me pitao jeste li vi majka ubijene djevojčice (13), ja sam rekla da jesam, onda mi je on rekao, primite moju sućut, dijete vam je ubijeno. “Je li trenutak?” upitala sam ga.Kimnuo mi je glavom – to su bile stvari koje sam htjela zaboraviti, trenutak kad sam ugledala tijelo svoje kćeri u stvari koja je predstavljala krevet. To su dvije stvari koje apsolutno želim zaboraviti – rekla je na suđenju, pa nastavila:

– Znate onu izreku “samo se drži plana”, vjeruj mi, bili smo tamo i sada razumijemo. Nastavili smo sa životom, ali sada je bilo potpuno drugačije.
Zatim je dodala da ne zna kako će dalje sa svojim životom.

– Kćerka mi se veseli praznicima, znate, a ja ne znam kako ću skupiti snage da okitim novogodišnju jelku. Ona bi bila sretna, ali ja nemam energije. Znaš, kad sam dobio vijest da mi je kći nestala, vratili smo se u stan po svoje stvari jer nismo tamo spavali, a iz mojih stvari je ispala ceduljica na kojoj je pisalo: “Mama, volim te najviše u svijetu!” Kći mi je pisala, i pisala mi je bilješke, i shvatio sam da se radi o nekoj vrsti svjetla, koje mi daje energiju da nastavim.

“Osam mjeseci smo postali detektivi, istražitelji, liječnici, sve samo da bismo dobili neke odgovore, neke odgovore zašto se to događa”, rekla je shrvana majka.
Odvjetnik: Žao mi je što nema kamera u sudnici

Odvjetnik Ognjen Božović rekao je Curielu da mu je žao što se na današnjem suđenju ne može vidjeti plač roditelja čija su djeca ubijena.
Podsjetimo, danas je u Višem sudu u Beogradu završeno suđenje osumnjičenom dječaku i njegovim roditeljima te Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, gdje su roditelji ubijene djevojčice (13 godina) koja je s dječakom pohađala nastavu i osumnjičenik je stao na mjesto da svjedoči.

Na sutrašnjem ročištu trebale bi svjedočiti još tri obitelji.

Oglasi - Advertisement