Ako vas muči uporan kašalj, predstavljamo vam jednostavan, ali efikasan recept koji su koristili naši preci. Ovaj tradicionalni lijek za kašalj i bronhitis može izgledati jednostavan, ali njegovi rezultati su brzo vidljivi, čak i nakon prve primjene.

Kako Napraviti i Koristiti Ovaj Recept

Zavisno od intenziteta vašeg kašlja, potreban vam je jedan ili dva lista kupusa. Za početnu fazu kašlja, dovoljan je jedan list, dok kod jačeg bronhitisa preporučujemo dva.

Sastojci:

  • Kupus
  • Prirodni med
  • Voda

Priprema i Primjena:

  1. Omekšavanje Listova Kupusa: Potopite listove kupusa u vrelu vodu da omekšaju.
  2. Nanos Meda: Na omekšane listove nanesite sloj prirodnog meda.
  3. Apliciranje na Tijelo: List sa medom okrenite prema prsima pacijenta i fiksirajte ga najlonom ili streč folijom. Ako koristite dva lista, drugi postavite na leđa u visini prsa.
  4. Ostaviti Preko Noći: Tretman se primjenjuje navečer, prije spavanja. Ako započnete tretman tokom dana, potrebno je mirovati.
  5. Uklanjanje i Čišćenje: Sutradan uklonite listove i operite kožu mlakom vodom da uklonite ostatke meda.

Rezultati su obično vidljivi odmah nakon prve primjene kod blažih simptoma. Za uznapredovale slučajeve, postupak možda treba ponoviti nekoliko puta. Ovaj prirodni lijek je siguran za upotrebu kod odraslih, mladih i djece, bez štetnih posljedica. Nadamo se da će vam ovaj recept pružiti olakšanje koje tražite.

Oglasi - Advertisement