Krenuvši na svoje inauguracijsko putovanje, najveći brod za krstarenje na svijetu isplovio je iz Miamija na Floridi. Prvo putovanje “Icon of the Seas” proteže se na impresivnih 365 metara, ima nevjerojatnih 20 paluba i može primiti nevjerojatnih 7600 putnika.

Royal Caribbean Group ponosni je vlasnik broda koji će krenuti na putovanje u istraživanje tropskih otoka.

Kako prenosi BBC, ekolozi upozoravaju da korištenje ukapljenog prirodnog plina kao goriva za brod može rezultirati ispuštanjem štetnog metana u atmosferu.

Prema Bryanu Comeru, direktoru pomorskog programa pri Međunarodnom vijeću za čisti transport (ICCT), korištenje LNG-a kao brodskog goriva je pomak u suprotnom smjeru. Prema njegovoj procjeni, korištenje LNG-a rezultira preko 120 posto većom emisijom stakleničkih plinova u usporedbi s brodskim dizelom.

 

Prema glasnogovorniku Royal Caribbeana, Icon of the Seas nadmašuje standarde energetske učinkovitosti koje je postavila Međunarodna pomorska organizacija za suvremena plovila za 24 posto. Tvrtka je najavila svoju namjeru da do 2035. godine u svoju flotu ugradi brod potpuno bez emisija.

Oglasi - Advertisement