Jedna od najpoznatijih pesama u zemlji “Srpkinja je mene majka rodila” pripada pevačici Indiri Radić, ekskluzivno otkriva Ljiljana Jevremović.

Čuvena pesma sastavni je deo svih proslava i sada je Ljiljana, koja je napisala tekst za pomenutu pesmu, ponovo progovorila i otkrila nove detalje.

Kako kaže Ljilja, pesma je prvo ponuđena Indiri Radić, a nadala se da će biti ponuđena i Zorici Brunclik. Na kraju je pesmu ipak otpevala Indira.

– Pesmu sam komponovao na osnovu melodije. Istovremeno smo radili i sa Zoricom Brunclik i Indirom Radić, i koliko se sjećam, to je to… Iako smo radili s obje u isto vrijeme, Zorica je tada bila regionalna zvijezda, a Indira bila tek, jedva, na početku svoje karijere. Prvo je to dobila Indira, kakva koincidencija, ona je prva došla da posluša ovu pesmu. Rekla je da je ova pesma samo za nju i da joj je zaista potrebna – počela je Ljiljana.

– Rekli smo dobro, ponudićemo Zorici i ako joj se svidi pesma će joj biti data. Indira je plakala, molila, molila da je ne predaju Zoriki. To je tako. Nakon toga mi je samo rečeno da ćemo raditi nešto drugo za Zoriku, pa joj nije dala ni pjesmu.

Međutim, Ljiljana je danas razočarana što Indira više uopšte neće izvoditi pesmu iz samo njoj poznatih razloga.

– Indira je otpjevala ovu pjesmu samo u prvoj sezoni i na prvoj turneji sa Ninom Rešićem. Kasnije je ovom pesmom stekla toliku popularnost da je počela da osvaja i region. Međutim, kako je osvajala region i kako je njena popularnost rasla, više nije bila zainteresovana za pevanje te pesme, jer je osvojila i bugarsko tržište, ali to nije bilo interesantno…Hrvatsko tržište – Interesovanje posebno nije bilo, pa je pesma skinuta je sa repertoara. Međutim, žao mi je što ovu pjesmu nije izvela na domaćem tržištu i kod kuće. Niko joj ne bi zamerio da je pesmu otpevala na tlu svoje matice, ona je pesmu upropastila – iznoseći Ljiljino gledište.

Kako kaže, zbog svega navedenog nije imala koristi od hita 20 godina.

– Pošto je Indira uništila pesmu, ja nemam prava na tu pesmu 20 godina. Zapravo mi je nanijela emocionalnu i fizičku štetu. A pošto je Kakana pjesmu učinio popularnom, tačnije pjesma se ukorijenila u narodu…sad kad ju je Kakana otpjevala, ne vidim razloga da Indira pjeva više, i gledala kako skuplja savjete za pjesmu. U stvari, skupila je kajmak koji nije zaslužila – zaključila je Ljilja.

Oglasi - Advertisement