Zagrepčanin se suočio s dilemom kada je poželio provesti tjedan dana u Beogradu – doveo je u pitanje sigurnost samog putovanja u naš glavni grad svojim automobilom s hrvatskim tablicama.

Stoga se obratio Redditu kako bi došao do stanovnika Beograda, pozivajući ih da mu pruže pomoć.

– Živeći u Zagrebu, dugo sam gajio želju posjetiti Beograd. Veličnost grada, uhvaćena fotografijama, zaokupila je moju pažnju. Privlačnost užurbane metropole, poznavanje naših ljudi (sa zajedničkim jezikom i kulturnim nijansama), obećanje ugodnih iskustava i pristupačnost smještaja doprinose mojoj fascinaciji ovom destinacijom.

Imao sam priliku upoznati Srbe i smatram da su mi jako simpatični.
Pojedinac je spomenuo da je imao priliku susresti pojedince iz Srbije, točnije u Zagrebu, te je izrazio istinsku naklonost prema njima.

Tijekom mog boravka u Hrvatskoj, imao sam zadovoljstvo susresti nekoliko pojedinaca koji dolaze iz Novog Sada i Beograda, i moram vam reći, oni su zaista fascinantni pojedinci. U početku smo planirali zajedno krenuti na put, ali nažalost nismo uspjeli uskladiti rasporede i dogovoriti se, kako je rekao.

S hrvatskim tablicama koje krase njegov automobil, odlučio je na put krenuti sam, nošen znatiželjom na koju će razinu sigurnosti naići.

Kako bi riješio svoju nesigurnost, smatrao je da bi bilo najkorisnije izravno potražiti odgovor od Beograđanina.

Raspitivao se o razini sigurnosti prilikom istraživanja grada, odlaska u HR odbore, uživanja u pivu ili posjeta klubu ili partyju. Naime, zanimalo ga je je li moguće kratkotrajno bezbrižno turističko iskustvo bez nailaska na opasne situacije poput hodanja slabo osvijetljenim ulicama ili suočavanja s provokacijama.

Budite sigurni, niti jedan pramen kose na vašoj glavi neće proći nezapaženo.
Odgovor Beograđana na njega bio je sljedeći.

Slobodno nam se pridružite bilo kada, sve dok su vaše namjere pozitivne, kao što je vidljivo iz vaše objave. Važno je napomenuti da se nikada nismo susreli s napadima, vrijeđanjem ili omalovažavanjem pojedinaca iz Hrvatske, kako je navedeno u jednom od odgovora.

Budite uvjereni, sa apsolutnom sigurnošću jamčim da vam neće pasti nijedna vlas s glave, potvrdio je pojedinac.

Tijekom mojeg nedavnog posjeta Zagrebu, imao sam zadovoljstvo iskusiti toplu i gostoljubivu prirodu hrvatskog naroda. Kao turist s BG tablicama, bio sam ugodno iznenađen ljubaznošću na koju sam naišao. Iskreno se nadam da će i vaš posjet Beogradu biti jednako ugodan i da svi možemo krenuti naprijed iz teških vremena devedesetih. Ovaj pozitivan komentar samo je jedan od mnogih koji ističu pozitivna iskustva posjetitelja.

Čuli su se slični komentari poput “Ako ne nosiš ustašku kapu, nema sikirike”. Autorica objave uz smijeh je odgovorila: “Hahahaha, u tom slučaju mi ​​je slobodno. Hvala!

– Što ako bi nosio ustašku kapu? Vjerojatnost da ćete naići na nekoga tko bi to primijetio je samo 2%, prema drugom izvoru.

Naš grad, Beograd, želi toplu dobrodošlicu ovom mladom čovjeku. Neka se lijepo provede tijekom svog boravka ovdje.

Oglasi - Advertisement